elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises elegirà un projecte de mobilitat de tres en els pressupostos participatius

Manises elegirà un projecte de mobilitat de tres en els pressupostos participatius
  • Les votacions online estan actives des de hui, 4 d’abril i fins el dia 24 i també es podrà fer de manera presencial els dies 11 i 20

Els veïns i veïnes de Manises elegiran un projecte municipal perquè la ciutat hi invertisca 50.000 euros mitjançant els pressupostos participatius, que enguany proposen tres projectes de mobilitat urbana sostenible. 

La regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manises, Irene Camps, ha explicat que amb els pressupostos participatius “els manisers i maniseres tenen veu de manera directa i activa en decisions sobre el seu municipi perquè siga més habitable, més sostenible i més humà; en definitiva, un Manises més inclusiu”.

Les persones majors de 16 anys empadronades a Manises podran votar  a través del portal de participació (participa.manises.es) entre el 4 i el 24 d’abril, i també s’instal·laran tres punts de votació presencial els dies 11 i 20 d’abril a la Casa de Cultura i els centres culturals El Carme i Les Simetes, on es podrà emetre el vot en horari de matí i vesprada, de 10.30 a 13.30 i de 17.00 a 20.00 hores.

Per la seua part, la regidora de Mobilitat Urbana Sostenible, Carmen Moreno, ha afegit que “aconseguir una ciutat més humana, segura i respectuosa amb el medi ambient és l’objectiu de les tres propostes. Més humana per dedicar més espai públic a les persones que als vehicles a motor amb un parc d’educació vial infantil; més segura millorant l'escassa il·luminació en alguns passos de vianants per evitar atropellaments; i més sostenible amb dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que redueixen emissions de CO2”.

El projectes que es podran votar són un parc d’educació viària permanent, detectors de presència als passos de vianants i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. El primer es justifica en què fa més de 10 anys que la Policia Local de Manises col·labora amb els centres escolars per a ensenyar els xiquets i xiquetes a circular de manera segura en bicicleta i caminant. Per a millorar aquest treball, es proposa instal·lar un parc d’educació viària permanent.

La segona proposta té com a objectiu millorar la visibilitat als passos de vianants amb detectors de presència per tal d’evitar atropellaments per falta de visibilitat, tant per part de qui condueix com de les persones que van caminant. Les zones preferents per a ubicar-los són prop de centres escolars, edificis municipals, centres de salut i eixos comercials.

L’últim dels projectes és la instal·lació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics per tal de facilitar l’ús d’aquest tipus de mitjà de transport i avançar en la transició cap a una mobilitat més sostenible.

Transcorregut el termini de votació, es publicaran els resultats i les dates d’execució del projecte seleccionat pel veïnat de Manises.

Pujar