19 d’octubre de 2020 19/10/20

Manises dispararà una traca correguda de 1530 m en honor les seues patrones

Manises dispararà una traca correguda de 1530 m en honor les seues patrones - (foto 1)
  • La situació sanitària ha obligat a suspendre les seues festes patronals però l'esperit de celebració segueix en peus

MÉS FOTOS
Manises dispararà una traca correguda de 1530 m en honor les seues patrones - (foto 2)

L'Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Festes i en col·laboració amb l'Associació Coeters i la Clavaria de les Santes, homenatjarà enguany les seues patrones locals amb una traca que recorrerà tot el municipi.

Es tracta d'una traca correguda (i penjada) que anirà recorrent els diferents carrers de la ciutat el pròxim diumenge, 19 de juliol, a les 12 hores del migdia, per a commemorar el dia de les patrones de Manises, les Santes Justa i Rufina i així, recordar a tots els veïns i veïnes aquest dia tan especial, en el qual, per les circumstàncies actuals, no es podrà celebrar al carrer una festa com anys anteriors.

El maniser Vicente Taberner, de la Pirotècnia Turís, serà l'encarregat de disparar la traca i il·luminar els carrers en un espectacle dividit en tres trams. El primer, de 390 metres, realitzarà el seu recorregut des del carrer València fins al carrer Constitució. El segon tram començarà a la cantonada dels carrers Riba-roja i Migdia i finalitzarà a la cantonada del carrer Sants Just i Pastor i el carrer Cova Santa, amb 690 metres de distància. Finalment, el tercer tram d'aquesta traca, amb una longitud de 450 metres, recorrerà tot el carrer Ceramista Alfons Blat, des de la rotonda de La Paloma fins al carrer Rafael Súria.

El regidor de Festes de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla, ha destacat que “es tracta d’una idea iniciada per l’anterior regidor de Festes i amb la qual coincidisc pel fet de dur a terme un acte significatiu i simbòlic en un dia assenyalat en honor a les nostres patrones Santa Justa i Rufina”.

Pujar