24 de setembre de 2020 24/9/20

Compromís pregunta al Govern pel Projecte de la N-220 al seu pas per Manises

Compromís pregunta al Govern pel Projecte de la N-220 al seu pas per Manises - (foto 1)

  Compromís ha registrat una pregunta per escrit al Senat per conèixer les perspectives del Govern de Sánchez pel que fa al projecte de la N-220. El projecte aprovat el 2015, però sense partida pressupostària per executar-lo, té previst convertir la carretera actual (des de l'ajuntament fins a la V-30) en una autovia de quatre carrils, dos en cada direcció i el disseny inicial suposa dividir el poble en dos, quelcom que va produir des del primer moment, el rebuig de Manises.

  Tot i les al·legacions presentades des de l'aprovació del projecte, la resposta del Ministeri va ser el silenci, el que va desembocar en un contenciós administratiu presentat per l'ajuntament. Fa escassos mesos, el consistori i després d'un breu intercanvi de postures amb el Ministeri, va presentar dos projectes alternatius que s'estan desenvolupant per intentar que s'incorporen en el projecte inicial i així evitar el que suposaria la divisió completa de la ciutat.

  "El projecte que es va aprovar no va comptar amb el consens del Ministeri i l'ajuntament, el que ha portat al fet que es compte amb una redacció allunyada de la realitat. Aquest tipus de projectes haurien de planejar-se, des del seu inici, amb la resta d'institucions implicades perquè l'impacte sobre la població siga el mínim possible", raona Carles Mulet, portaveu de Compromís.

  Una reivindicació històrica de Manises ha estat la construcció d'una passarel·la que permeta el pas dels vianants cap a l'aeroport. Desenes de manisers i maniseres treballen a les seues instal·lacions i creuen diàriament la N-220 amb el perill que comporta. Tot i comptar amb parada de metro, el preu del bitllet és elevat i veure persones creuant és una imatge que es repeteix cada dia. L'última tragèdia es va produir divendres passat, quan un pare va perdre la vida i la seua filla va resultar ferida de gravetat en creuar per aquesta carretera.

  L'aeroport de Manises, tot i els beneficis que produeix sobre el conjunt del País Valencià, en ser un dels aeròdroms més concorreguts de l'Estat, té efectes negatius sobre aquesta ciutat. Les inversions per mitigar els molestos sorolls són inexistents i no es coneixen polítiques d'AENA per revertir les mancances que pateix l'aeròdrom.

  "El Govern i AENA segueixen considerant a l'aeroport valencià com un aeroport secundari i no han dubtat aquests anys en ralentir les seues obres, amb l'excusa de la crisi i les inversions d'ampliació, mentre regaven de milions al de Madrid-Barajas. La nova terminal segueix infrautilitzada. Malgrat les seues espectaculars xifres, ha registrat un 20% més de passatgers en el primer semestre de l'any, fet que el situa com el vuitè en tràfic de passatgers de la xarxa Aena, el Govern segueix sense apostar per ell, per la seua seguretat, accessos i comunicacions i això també és una forma de discriminació amb la tercera metròpoli de l'Estat, d'eliminar connexions amb la resta del món, desviar inversions o de propiciar la mobilitat dels seus professionals", ha afegit el senador.

  Pujar