Castellano

La manca de turisme internacional dilueix l'ocupació hotelera a la Comunitat Valenciana

La manca de turisme internacional dilueix l'ocupació hotelera a la Comunitat Valenciana
  • "S'està molt lluny de l'ocupació turística, queden molts mesos per parlar de turisme normalitzat", lamenta Hosbec

La manca de mercat internacional i l'obertura de nous hotels en totes les zones dilueix l'ocupació hotelera. És la conclusió a què ha arribat Hosbec després de recollir les dades d'ocupació hotelera aquesta última setmana a la Comunitat. En un comunicat confirmen que les ocupacions mitjanes a la Comunitat Valenciana oscil·len entre un 30 i un 45% de mitjana durant l'última setmana amb puntes de el 60% en el període de dissabte i diumenge.

Les dades d'ocupació "reflecteixen ja com l'absència de turistes internacionals i l'obertura d'un major nombre d'establiments hotelers està diluint les dades d'ocupació de les setmanes prèvies".

Totes aquestes dades confirmen que s'està molt lluny de la recuperació turística, alerten, que sense mercat internacional i sense mobilitat no es pot parlar d'un turisme normalitzat i que encara queden moltes setmanes, fins i tot mesos de dificultats per a un sector que acumula 15 mesos de un desastre que ha estat completament aliè a la seua activitat.

"La recuperació d'aquest sector no es visualitza ni el en curt ni a mitjà termini, i ja serà a la tardor quan puguem parlar d'haver superat el més difícil d'aquesta crisi, de manera que s'hauran encadenat dues temporades turístiques de pèrdues consecutives" , detallen.

Benidorm

Per exemple, els hotels de Benidorm han registrat un 44% d'ocupació durant la setmana del 31 de maig al 6 de juny de 2021. El turisme nacional continua sent protagonista absolut, amb un 88% de les habitacions ocupades per espanyols durant la setmana.

A la situació de crisi que estem vivint se li ha sumat el mal temps registrat a Benidorm durant el cap de setmana i els seus hotels només han pogut omplir un 54,3% de les habitacions disponibles, sent el 90% de les mateixes ocupades per turistes espanyols.

"La demanda continua estancada i l'oferta s'incrementa a poc a poc, ja que aquesta setmana s'han produït noves obertures d'hotels i ja hi ha un 55% dels establiments associats a HOSBEC oberts", detallen.

Costa Blanca

Els hotels de la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) han registrat un 44% d'ocupació aquesta setmana (del 31 de maig al 6 de juny) amb un 79% d'habitacions d'espanyols. El cap de setmana les dades reflecteixen un augment de la demanda, arribant a un 64% d'ocupació, tot i que és una dada que queda molt lluny del que es va registrar el cap de setmana previ.

El 70% dels hotels associats a HOSBEC a la Costa Blanca (sense tenir en compte Benidorm) estan obert a hores d'ara, i la previsió d'ocupació per a aquesta setmana (del 7 al 13 de juny) és del 47%.

València

Durant la passada setmana (del 31 de maig al 6 de juny), els hotels de València han registrat un 44% d'ocupació, una dada una mica inferior a la setmana prèvia, expliquen des Hosbec. Els viatgers internacionals representen menys del 20% a València, de manera que el turisme és majoritàriament nacional. El cap de setmana les dades reflecteixen un lleuger augment de la demanda, arribant a un 54% d'ocupació.

El 81% dels hotels associats a HOSBEC a València estan oberts en aquests moments, i la previsió d'ocupació per a aquesta setmana (del 7 al 13 de juny) és una mica més optimista, esperant arribar al 57,7% de mitjana.

Castelló

Castelló va registrar una ocupació hotelera del 33% durant la setmana 22 de 2021 (del 31 de maig al 6 de juny). Al igual que a la resta de zones de la Comunitat Valenciana analitzades en aquest informe, la demanda és majoritàriament d'origen nacional, ja que un 87% de les habitacions van ser ocupades per turistes espanyols.

No obstant això, i seguint la tendència d'aquests mesos, la demanda s'incrementa durant el cap de setmana i els hotels de Castelló enquestats van aconseguir un 41% d'ocupació mitjana.

Tot i que a hores d'ara només hi ha 16 establiments associats a HOSBEC a Castelló oberts al públic, les dades de previsió reflecteixen un 39% d'ocupació en aquesta setmana 23 de l'any.

Pujar