elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
EMPLEO EN VOLKSWAGEN SAGUNTO

Llum verda a la gigafactoría de Volkswagen: Quines ocupacions necessitarà la planta de Sagunt?

Llum verda a la gigafactoría de Volkswagen: Quines ocupacions necessitarà la planta de Sagunt?
  • La companyia alemanya acaba amb la incògnita i construirà la fàbrica de bateries

Després de diverses setmanes de preocupació, finalment aquest dimecres l'automobilística alemanya Volkswagen ha acabat amb la incògnita: Acceptarà el PERTE del Govern per a construir la fàbrica de bateries a Sagunt.

Una planta que, segons es va explicar en la seua presentació, podria crear fins a 3.000 ocupacions de diferents perfils quan estiga a ple rendiment i fins a 12.000 indirectes.

Quant a l'inici de les obres, Ximo Puig ha explicat aquest dimecres en què confia que la construcció comence en el primer trimestre de 2023. Això sí, la planta podria iniciar la seua producció dos anys més tard, en 2025.

Així, encara queda camí per recórrer perquè aquests 3.000 empleats comencen a treballar. Però, quins perfils se cercaran?

Encara que encara no es coneixen els llocs concrets, molts d'ells seran llocs tècnics. De fet, la Generalitat ja ha anunciat que construirà un centre de Formació Professional al costat de la fàbrica per a proveir de mà d'obra a la companyia.

Això sí, des de l'empresa es va explicar que els primers treballadors vindran des d'Alemanya, on ja efecturan tasques similars en la nova planta de Salzgitter. Aquests seran els qui posen en marxa la fàbrica de Sagunt en un primer moment, ensenyant així el funcionament als nous treballadors.

De les successives rodes de premsa donades sobre aquest tema es desprèn que se cercaran perfils relacionats amb la mecànica, la robòtica i l'electrònica, però també amb la química, ja que es tracta de construir bateries de liti.

A més del personal més tècnic, també es necessitarà mà d'obra amb menor qualificació perquè una gran fàbrica com aquesta pot posar-se en marxa cada dia, on és necessari una logística mastodòntica.

Pujar