21 de febrer de 2020 21/2/20

La Xarxa de Biblioteques de Llíria rep el Premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil

La Xarxa de Biblioteques de Llíria rep el Premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil - (foto 1)
  • Es reconeix el projecte inclusiu ‘Biblioteca fàcil’

L'Associació Lectura Fàcil ha concedit a la Xarxa de Biblioteques de Llíria el primer premi de la novena edició dels guardons Bones Pràctiques de Lectura Fàcil que promou esta entitat. Esta associació treballa per a fer accessible la lectura, la cultura i la informació a totes les persones, amb especial atenció a aquelles amb dificultats lectores. El lliurament d'esta distinció es va realitzar a la Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat, amb la presència de les tècniques municipals de l'àrea de l'Ajuntament edetà.

L'associació ha reconegut el projecte ‘Biblioteca fàcil’ de Llíria, d'entre les 29 experiències presentades. El jurat, que a més va concedir 3 accèssits, estava format per representants del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, de la Direcció General de Política Lingüística i de Biblioteques de Barcelona.

‘Biblioteca fàcil’ és un projecte integrador, que promou la lectura com a eina per a la inclusió de diversos col·lectius. Este programa està dirigit principalment a persones amb diversitat funcional, problemes de salut mental o alzheimer. La biblioteca es convertix en un lloc on es compartixen coneixements amb la celebració de diverses activitats, que poden ser un model a seguir per altres centres de lectura que vulguen fer xarxa.

Per al regidor de la Xarxa de Biblioteques de Llíria, Paco García, este nou guardó “ve a reconéixer la bona faena de promoció i innovació en la lectura que està desenvolupant l'equip humà que està en el front d'este servei municipal”.

Igualment, l'edil ha volgut assenyalar que Llíria “s'ha convertit en un referent per al nou model de biblioteques del segle XXI, on a més de comptar amb un fons documental ampli, s'han generat noves iniciatives i activitats que fan de les biblioteques locals nous espais de socialització i promoció del talent”.

Pujar