elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ca la Vila acull la presentació d'un CD solidari de Músicos Sin Fronteras

Ca la Vila acull la presentació d'un CD solidari de Músicos Sin Fronteras
  • En l'acte també s'ha presentat ‘Poemas Enjaulados’, obra realitzada per la poetessa Mahvash Sáhbet durant els seus deu anys d'empresonament a l'Iran per les seues creences religioses

MÉS FOTOS
Ca la Vila acull la presentació d'un CD solidari de Músicos Sin Fronteras - (foto 2)
Ca la Vila acull la presentació d'un CD solidari de Músicos Sin Fronteras - (foto 3)

Ca la Vila ha sigut l'escenari, este matí, de la presentació del CD solidari “IGUALES, sin ningún GÉNERO de dudas”, impulsat per l'associació Músicos Solidarios Sin Fronteras, amb la col·laboració de Pinturas Montó i l'Ajuntament de Llíria. Este disc, en el qual han participat també diversos artistes i formacions edetanes, pretén transmetre un missatge d'unió per a involucrar a tota la societat en la lluita per la igualtat de gènere.

Esta obra es distribuirà entre associacions de dones nacionals i internacionals, i destinarà tota la recaptació econòmica al ‘Banc d'Instruments’ de l'Escola de Música ‘Mirzo Music Center’, que ja ha repartit més de 350 instruments i accessoris entre diferents centres formatius.

En l'acte, han estat presents l'alcalde Manolo Civera i el president de Músicos Sin Fronteras, Mikel Aizpurúa.

‘Poemas Enjaulados’

Així mateix, en l'acte també s'ha organitzat un col·loqui amb motiu de la presentació de ‘Poemas Enjaulados’, una obra que la poetessa Mahvash Sáhbet va escriure durant els seus deu anys d'empresonament a l'Iran per les seues creences religioses.

Sáhbet és creient de la Fe Baha’í, la major minoria religiosa no musulmana de l'Iran perseguida des de fa dècades al país. Durant la seua estada en la presó, l'autora va anar recopilant, en tovallons i trossos de paper, les reflexions que va entregar a amics i familiars que la visitaven i que ara es recullen en este poemari que es va publicar a finals de 2020 a través de l'Editorial Pre-Textos.

En este col·loqui coordinat per Andrés Macías, membre de la Comunitat Baha’í de Llíria, arrelada prop de 50 anys al municipi, han participat: Manolo Civera (alcalde de Llíria), Ryma Sheermohammadi (traductora, assessora i divulgadora cultural) i Xelo Candel (professora de l'Aula de Poesia de la Universitat de València).

El primer edil, Manolo Civera, ha indicat que “per a un municipi com Llíria, que posseeix el segell de Ciutat Creativa UNESCO, és un orgull acollir este tipus d'actes, que empren disciplines artístiques com la música o la poesia per a projectar valors funda-mentals per al progrés social com el sentit crític, la igualtat i la reflexió. D'esta manera, des d’allò local també podem oferir espais de conscienciació sobre la falta de llibertats en molts llocs del món”.

Pujar