elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de Tardor de Llíria celebra la seua segona edició sota el títol ‘Llíria, ciutat de la música. Història i Educació’

La Universitat de Tardor de Llíria celebra la seua segona edició sota el títol ‘Llíria, ciutat de la música. Història i Educació’

    La segona edició de la Universitat de Tardor de Llíria abordarà, al llarg de les vesprades de demà dimecres i el dijous, diferents aspectes de la història de la música en la localitat i el seu vessant educatiu, en un any en què opta a integrar-se en la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en la modalitat de música.

    La Universitat de València, en el seu compromís amb el territori i gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Llíria i la participació de la Diputació de València, ha organitzat aquesta acció acadèmica, lligada a la formació, la investigació i la transferència de coneixement, que pretén consolidar-se a Llíria i el Camp de Túria com un punt de trobada d'especialistes de diferents àmbits amb la ciutadania local i el seu entorn pròxim.

    Les jornades, d'accés lliure i gratuït per a tots els ciutadans, se celebraran ambdós dies a partir de les 18:00 hores en el Conservatori Municipal i comptaran amb la participació de professorat de la Universitat de València, així com de musicòlegs, mestres, professors i historiadors locals que proporcionaran les claus per a entendre la relació tan estreta de Llíria amb l'art musical.

    En la inauguració de la nova edició d'aquesta universitat estacional participaran l'alcalde Llíria, Manuel Civera; la diputada d'Educació i Inclusió Social, Empar Folgado; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; la coordinadora de la Universitat de Tardor de Llíria, Elvira Asensi; i el regidor d'Infraestructures Educatives i Ensenyaments Artístics de Llíria, Paco García.

    A continuació se celebrarà una taula redona, en la qual intervindran Marcel·lí GarcíaPeruga, mestre del CRA Alt Carraixet d'Olocau- Gátova, que realitzarà una exposició sota el títol ‘Fem música a l'escola: entre la tradició i la innovació. Juguem?’; Concepción Enguídanos, professora de l'IES Camp de Túria de Llíria, amb la seua ponència ‘La Música en l'Ensenyament Secundari i Batxillerat: experiències des de la IES Camp de Túria de Llíria’; Ana Mª Botella, del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Política i Corporal de la Universitat de València, que parlarà sobre ‘L'educació musical a la Universitat de València’; i Amparo Esteve, directora del Conservatori Professional de Música de Llíria, que centrarà la seua ponència en el ‘Conservatori de Llíria: 26 anys formant, educant i fent música’.

    Un debat, moderat per Ana Botella, tancarà la jornada de demà dimecres.

    El dijous diversos experts abordaran diferents aspectes musicals i la seua relació amb Llíria. Antoni Llibrer, doctor en Història i professor de la Universitat de València, pronunciarà la conferència ‘De la aljama a la Llíria feudal: ulemas, llauradors, preveres i músics (s. XI-XV)’; Jota Martínez, músic especialista en instruments de la tradició medieval espanyola, parlarà sobre ‘Com sona la Llíria del segle XIII’; Francesc Rozalén , historiador, sobre ‘La Llíria Moderna’; i Andrea Bombi, musicòleg i professor del Departament de Filologia Italiana de la Universitat de València, sobre ‘Música en l'Edat Moderna’.

    La jornada del dijous conclourà amb un debat públic, moderat per Joan Josep Adrià i Montolo, doctor en Història i professor de l'IES Camp de Túria de Llíria.

    Sobre les universitats estacionals                                                                         

    La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha posat en marxa, al llarg dels últims anys, una xarxa d'universitats estacionals –denominació que deriva de que centren la seua activitat en la mateixa estació de l'any- que ofereixen un interessant programa de jornades gratuïtes, dirigides a ciutadans de totes les edats.

    En l'actualitat, la xarxa està integrada per 12 universitats, situades en altres tants municipis i distribuïdes per les diferents comarques de la província, tant de l'interior com del litoral. Cadascuna d'elles desenvolupa els seus programes entorn d'un tema monogràfic vinculat a la seua particular idiosincràsia, història i cultura, amb la coordinació d'un especialista en la matèria.

    La xarxa està integrada per Alzira (Media mbient); Xátiva (Turisme cultural, enològic i natural); Ademús (Paisatges d'oportunitat); Aras de los Olmos (Noves tecnologies. Astronomia i Desenvolupament); Gandia (Drets al voltant del món); Sagunt (Patrimoni de la Humanitat); Bunyol (Patrimoni musical); Alaquàs (Anàlisi del Castell-Palau d'Alaquàs); Llíria (Música, societat i territori); Énguera (Desenvolupament rural i noves tecnologies); Ontinyent (Talent, oportunitats i desenvolupament); i L'Eliana (Smartcity). Gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, la xarxa passarà a estar integrada per 20 seus en l'any vinent 2020.

    Pujar