22 de gener de 2021 22/1/21

La subestació elèctrica de Carrasses funcionarà a ple rendiment este estiu

La subestació elèctrica de Carrasses funcionarà a ple rendiment este estiu - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La subestació elèctrica de Carrasses funcionarà a ple rendiment este estiu - (foto 2)

  La subestació elèctrica que abastirà el polígon de Carrasses de Llíria es posarà en funcionament a finals del mes de juny. Esta terminal proveirà el subministrament elèctric a la zona industrial i a l’hospital de Llíria i, en addició, cobrirà les demandes d’altres sectors dels nucli urbà i les urbanitzacions, així com d’altres poblacions de la comarca.

  Per comprovar el desenvolupament de les obres, l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i el conseller d’Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, han visitat este matí la subestació, acompanyats per representants d’Iberdrola, la directora general d’Indústria i Energia, Empar Martínez, i membres del Govern municipal.

  Manolo Civera ha assenyalat que “es tracta de la infraestructura fonamental per al desenvolupament de la zona industrial i està permetent el creixement econòmic de Llíria, tal i com ens plantejàvem a l’inici de la legislatura. Sense haver fet eixe pas decidit, l’arribada d’empreses a este sector no haguera sigut possible”.

  La subestació elèctrica de Carrasses, finançada amb una inversió total de 4,35 milions d’euros, proveirà uns nivells de tensió de 66 quilovats que, segons la companyia elèctrica, contribuiran a millorar la qualitat del subministrament elèctric i atendre les futures peticions enèrgiques de les empreses del sector industrial que ja estan o han confirmat la seua presència al polígon com Power Electronics, Pinturas Montó, AOM o Conforama, o al sector adjacent on es troba SRG Global.

  A més, la terminal estarà connectada a la xarxa d’alta tensió amb la construcció d’una nova línia aèria d’1,8 quilòmetres i disposarà d’un total de cinc línies de mitjana tensió, dos de les quals estaran destinades a millorar la qualitat i la seguretat del subministrament elèctric de l’hospital de Llíria.

  Per altra banda, la subestació comptarà amb un sistema de telecontrol que permetrà la seua gestió les 24 hores des del centre d’operació i distribució d’Iberdrola. Esta circumstància permetrà una major rapidesa en el moment de resoldre qualsevol incidència que presente la xarxa elèctrica.

  Per altra banda, les autoritats també han visitat les instal·lacions de una empresa local i familiar com és Disber, un model d’empresa arrelada al territori i on destaca també la presència de dones en la direcció, el que és un exemple de l’empoderament de la dona en el món empresarial.

  Pujar