elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Real Federación Española de Balonmano recolza a Llíria per a ser una de les seus del Mundial femení de 2021

La Real Federación Española de Balonmano recolza a Llíria per a ser una de les seus del Mundial femení de 2021
  • Representants municipals s'han reunit amb el president de l'òrgan federatiu

El pavelló Pla de l’Arc de Llíria podria ser una de les seus del Campionat del Món d'Handbol Femení que se celebrarà a Espanya del 2 al 19 de desembre de 2021. La Real Federación Española de Balonmano (RFEBM) ha donat el seu suport a la candidatura de la localitat edetana, mancant el vistiplau a les instal·lacions per part de la International Handball Federation (IHF) i que donarà a conéixer este mateix mes de novembre. 

D'esta manera, la capital del Camp de Túria té moltes possibilitats d'albergar diferents partits del Mundial que es disputarà a diverses ciutats de la Comunitat Valenciana i Catalunya. Així li ho va traslladar el president de la RFEBM, Francisco Blázquez, a l'alcalde Manolo Civera i la regidora d'Esports, Vallivana Murgui, en la reunió que van mantindre a Llíria, i en la qual també van participar el president de la federació valenciana, Pedro Fuertes, i la presidenta del Club Balonmano Llíria, Rosa García.           

L'alcalde Manolo Civera ha destacat que “es tracta d'una extraordinària cita per a posar de nou el nom de la nostra ciutat en el mapa internacional”, al mateix temps que ha recordat que “ja tenim experiència en l'organització de grans esdeveniments esportius com la Final Four femenina de bàsquet l'any 1993 o l'eixida d'una de les etapes de la Vuelta Ciclista a Espanya fa dos anys”.

També ha assenyalat que la celebració del Mundial a Llíria “seria igualment un merescut reconeixement a l'històric Club Balonmano Llíria, que a més reportaria importants beneficis de tota índole per a la població” i per a això “esperem també comptar amb el suport de les administracions valencianes i del sector empresarial local”.

Per part seua, la regidora d'Esports, Vallivana Murgui, ha manifestat que ser seu d'este campionat internacional “seria una magnífica oportunitat per a la promoció de l'esport femení i que els nostres veïns i veïnes puguen gaudir de la presència d'estes esportistes d'elit”.

A més, “serviria per a reforçar, en estos dos anys que queden, el nostre compromís en el pla de millores de les instal·lacions esportives municipals, i es convertiria en un element cohesionador del teixit esportiu local i de tota la societat edetana en la preparació d'este gran esdeveniment esportiu”.

Pujar