16 de gener de 2021 16/1/21

La ràpida intervenció de policia i bombers eviten la propagació d'un incendi a l'Aljub d'Asnar

La ràpida intervenció de policia i bombers eviten la propagació d'un incendi a l'Aljub d'Asnar - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La ràpida intervenció de policia i bombers eviten la propagació d'un incendi a l'Aljub d'Asnar - (foto 2)

  La Policia Local de Llíria va participar dissabte passat en les labors d'extinció d'un incendi que es va produir l terme municipal. Passades les 22 hores, es va rebre un avís ciutadà d'un conat d'incendi a la zona forestal de l'Aljub d'Asnar, ubicada en les proximitats de La Concòrdia. Fins al lloc es van desplaçar agents de la Unitat Rural, tres camions-bomba amb un equip de bombers del Consorci Provincial, diverses patrulles de la Guàrdia Civil, així com membres de la Societat de Caçadors La Concòrdia i de Protecció Civil de Llíria.

  La ràpida intervenció de la Policia Local coordinada amb la resta d'efectius participants en l'operatiu va evitar que es propagara l'incendi. Sobre la mitjanit es va donar per controlat encara que les tasques d'extinció es van prolongar durant tota la nit.

  El regidor de Medi Ambient, Francesc Fombuena, que va seguir in situ els treballs d'extinció, va destacar que, a més de la ràpida actuació policial, altres factors com que "el vent cessara sobre les 23 hores, o el fet de tindre als voltants un depòsit municipal d'aigua dels 18 que es tenen distribuïts per les muntanyes de La Concòrdia, van ajudar a abastir els camions bomba sense desplaçaments i evitar una tragèdia".

  La zona cremada ha afectat una hectàrea de muntanya baix i pins. Quant a l'origen de l'incendi, s'ha de precisar encara però es remena que puga haver sigut provocat o bé a causa de l'efecte d'un rellamp latent.

  Doble detenció

  D'altra banda, la Policia Local de Llíria va dur a terme dos detencions entre la vesprada de dissabte passat i la matinada del diumenge. En la primera va ser arrestat un home que va provocar diverses lesions a una altra persona en una urbanització del municipi.

  Els agents van rebre una telefonada per una baralla entre un treballador i el seu cap per un conflicte laboral. L'empleat va agredir el seu superior amb la culata d'una pistola de balins, per la qual cosa va haver-hi de ser atés mèdicament i va requerir de diversos punts de sutura en la cella. L'agressor va ser detingut per un delicte de lesions.

  D'altra banda, al voltant de les dos de la matinada del diumenge, una patrulla va donar l'alt a una persona que passejava pel centre de la ciutat amb una caixa de grans mides i en actitud sospitosa. Al escorcollar l'embalatge, que pesava sobre 20 quilos, van comprovar que portava en el seu interior llavors i fulles de marihuana. Pel que van procedir a confiscar la droga i a arrestar a esta persona per un delicte contra la salut pública. El detingut va ser posat a disposició de la Guàrdia Civil perquè seguira amb les diligències pertinents.

   

  Pujar