21 d’octubre de 2019 21/10/19

Els programes de Serveis Socials assistixen 1.731 persones amb una inversió de més 430.000 euros

Els programes de Serveis Socials assistixen 1.731 persones amb una inversió de més 430.000 euros - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els programes de Serveis Socials assistixen 1.731 persones amb una inversió de més 430.000 euros - (foto 2)
  Els programes de Serveis Socials assistixen 1.731 persones amb una inversió de més 430.000 euros - (foto 3)

  El departament de Serveis Socials de Llíria ha aprofitat la jornada informativa de la campanya "La quarta pota" de la Generalitat Valenciana, per reivindicar el seu paper com a garant de l'Estat del Benestar. Cal destacar que durant l'any 2018, els programes de l'Àrea d'Igualtat i Polítiques Inclusives van oferir assistència a 1.731 persones amb una inversió directa de més de 430.000 euros.

  Estes xifres s'han donat a conèixer en la presentació que l'àrea ha celebrat a l'edifici Multiusos, en un acte que ha comptat amb la presència del director general de Diversitat Funcional, Antonio Fernando Raya, i de la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui. L'exposició de les xifres ha servit per tancar la sessió matinal d'esta jornada, en què els participants han visitat els estands informatius dels diferents programes de l'àrea.

  A banda dels serveis bàsics d'informació, orientació i assessorament, Serveis Socials de Llíria impulsa 13 programes que assistixen diferents col·lectius de la societat. Entre ells es troba el conjunt de persones majors, amb els programes d'atenció psicosocial (Taller Alzhèimer i Taller de Memòria) o els assistencials, com per exemple els programes de teleassistència, Menjar de Casa i el servei d'ajuda a domicili; les persones amb diversitat funcional, amb el Taller Pentagrama; o la infància, amb el programa municipal d'absentisme, el programa estival, el centre de dia "Amics" o el taller de desenvolupament del poble gitano "Gipsy Flow".

  En addició, dintre d'este apartat, l'Àrea d'Igualtat i Polítiques Inclusives també porta endavant el programa d'Emergència Social de prestacions econòmiques i el de Renda Valenciana, que han atès un total de 322 i 133 persones, respectivament; el servei d'Atenció a la Dependència, que ha incrementat les sol·licituds durant el 2018 en un 47,59% i ha donat cobertura a un total de 466 persones, amb una reducció de les llistes d'espera de 4 a 1 any; i l'assistència a les persones immigrants.

  Per altra banda, durant la present legislatura, el departament ha treballat en el desenvolupament del Pla Municipal per la Igualtat de gènere entre els homes i les dones i la redacció del Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social de Llíria.

  El pes de Serveis Socials a Llíria ha estat en creixement constant des de la seua creació amb l'objectiu d'aconseguir una societat més inclusiva i igualitària. Des del 1984, el personal propi municipal d'este servei, que en l'actualitat està conformat per 21 persones, s'ha incrementat en un 420%.

  ocultar
  Els programes de Serveis Socials assistixen 1.731 persones amb una inversió de més 430.000 euros
  Pujar