29 de novembre de 2020 29/11/20

Mazzolari: "El projecte SimBioTIC respon més a un patrocini personal de l'alcalde Manolo Civera que a un benefici real per als ciutadans"

  La portaveu del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha assegurat hui que el projecte SimBioTIC respon més a un patrocini personal de l'alcalde Manolo Civera que a un benefici real per als ciutadans, ja que la inversió per a posar en marxa este projecte és massa costós per a un municipi com Llíria".

  Mazzolari ha explicat que "només l'estudi del projecte SimBioTIC per a Llíria ens costa als ciutadans de Llíria 180.000 euros quan en el pressupost municipal per a este exercici hi ha com a màxim 60.000 € per a assistències tècniques" i ha afegit que "Llíria no pot assumir en només un estudi un gasto de 180.000 € quan hi ha altres prioritats més necessàries".

  De la mateixa manera, ha lamentat que "per a projectes d'este calat, la Diputació de València i la Generalitat no posen en marxa iniciatives que puguen acollir-se els municipis valencians i no que siga un Ajuntament com el de Llíria, que amb un pressupost com el que té, haja de fer un esforç titànic per a poder posar en marxa iniciatives en esta línea" i ha afegit que "el fet de que esta aposta nasca del municipalismo, sense possibilitats reals per falta de recursos, deixa en molt mal lloc les administracions provincial i autonòmica en l'aposta pel medi ambient".

  Mazzolari ha explicat que el projecte SimBioTIC és un projecte que s'enquadra dins de les polítiques en pro del Canvi Climàtic, estudia on monitoritzar les emissions de CO2, quals són les possibilitats de reutilitzar la biomassa per a aplicar economia circular, comprar i gestionar l'energia des de l'Ajuntament. "L'administració local no està per a això, sinó per a atendre el veí en els seus sinó per a atendre el veí en les seues necessitats més immediates", ha remarcat.

  Un projecte costós

  Així, ha insistit que "és un estudi que no hauríem de pagar els ciutadans de Llíria amb els nostres impostos i del que a més se'ns hauria d'aclarir qüestions com què ve després d'este estudi? en què es va a concretar? quant més ens va a costar? per què no ho paga la Diputació o la Generalitat?¿acas és l'Ajuntament de Llíria el que té la responsabilitat d'impulsar les polítiques de canvi climàtic?".

  Per això, Mazzolari ha exigit a l'alcalde Manolo Civera que "negocie amb la Diputació de València i la Conselleria de Canvi Climàtic perquè retornen immediatament a les arques municipals els 180.000 € que costa l'estudi SimBioTIC, ja que invertint diners municipal en este projecte, el Govern socialista renúncia a nombroses inversions més necessàries en la nostra ciutat".

  A més, a portaveu popular li ha demanat que "es pose a treballar immediatament a resoldre problemes, a atendre les necessitats dels veïns, que es preocupe per construir les noves dependències de Policia, de concloure les obres de Carrases, les de la Plaça Partidors que encara no estan acabades, les dels vestuaris de les pistes de pàdel i tenis de la ciutat esportiva El Canó, les dels nous accessos a les urbanitzacions, que s'ocupe de la neteja com cal dels carrers del nucli urbà i de les urbanitzacions, de que s'arreplegue la poda a temps, de que es repose en mobiliari urbà, per citar algunes qüestions que ha deixat de costat durant els dos anys de Govern".

  De la mateixa manera, ha indicat que "amb els diners dels ciutadans de Llíria, l'alcalde Manolo Civera va a dedicar-se a fer conferències i xarrades sobre l'estudi a Llíria, promocionant-se, però qui pagarà la posada en marxa de les conclusions del mateix en la nostra ciudad?".

  Pujar