8 de març de 2021 8/3/21

Manolo Civera participa a Brussel·les en un encontre d’alcaldes amb parlamentàries europees

Manolo Civera participa a Brussel·les en un encontre d’alcaldes amb parlamentàries europees - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Manolo Civera participa a Brussel·les en un encontre d’alcaldes amb parlamentàries europees - (foto 2)

  L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha participat este matí a l'Eurocambra a Brussel·les, junt amb altres 20 regidors valencians, en un encontre amb Luis Planas, de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, i les europarlamentàries Soledad Cabezón, Iratxe García i Inmaculada Rodríguez-Piñero.

  Durant la reunió, Luis Planas ha traslladat als assistents les polítiques de gestió dels recursos naturals i sobre economia circular que està impulsant la Unió Europea per tal d'aplicar als municipis.

  En esta línia, el primer edil edetà ha aprofitat per donar a conèixer el projecte SimBioTIC, una iniciativa que pretén convertir a Llíria en un dels municipis pioners en l'economia circular, mitjançant l'aprofitament i reutilització dels recursos naturals. De fet, els resultats de l'estudi han demostrat que Llíria podria obtindre un estalvi energètic de 110.000 euros anuals amb la reutilització de la biomassa provinent dels treballs de prevenció d'incendis.

  El primer edil s'ha mostrat molt satisfet del desenvolupament de la reunió i de les reaccions que ha provocat el projecte SimBioTIC. "Des de la Comissió Europea s'ha valorat molt positivament el nostre projecte, que consideren pot convertir-se en un exemple per a la resta de municipis".

  Es tracta d'un reconeixement més a este estudi, realitzat per l'Institut Itaca de la Universitat Politècnica de València. El programa, que ha rebut el premi AEE-Spain Chapter, busca convertir la capital del Camp de Túria en una ciutat sostenible, connectada, intel·ligent i implicada amb la problemàtica del canvi climàtic

  Per altra banda, Manolo Civera ha volgut remarcar la importància del treball del Parlament Europeu en l'àmbit local. "Els municipis hem de mirar més cap a Europa, perquè l'Eurocambra, a més de vetlar pel compliment de les exigències mediambientals, realitza una important tasca abordant objectius comuns per a tots els ens locals".

  Pujar