elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria torna a celebrar la seua marxa ‘Llíria lliure de Violència contra la Dona’

Llíria torna a celebrar la seua marxa ‘Llíria lliure de Violència contra la Dona’
  • Un centenar de persones han participat en esta acció comunitària suspesa en 2020 per les circumstàncies sanitàries

MÉS FOTOS
Llíria torna a celebrar la seua marxa ‘Llíria lliure de Violència contra la Dona’ - (foto 2)

La ciutat de Llíria ha tornat a celebrar la seua marxa ciutadana ‘Llíria lliure de Violència contra la Dona’, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Un centenar de persones han participat en esta acció comunitària, suspesa en 2020 a causa de les circumstàncies sanitàries per la pandèmia del COVID-19.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde, Joanma Miguel, acompanyat per membres de la corporació municipal. Així mateix, també han participat professorat i alumnat dels centres educatius de la localitat, així com les persones usuàries del Taller Pentagrama i integrants de les associacions de dones de la localitat.

El recorregut urbà, acompanyat en tot moment per una batucada, s'ha iniciat des de l'avinguda dels Furs i ha conclòs en la plaça Major, enfront de l'edifici consistorial de Ca la Vila, amb la lectura d'un manifest a càrrec d'una xicoteta representació de l'alumnat local.

Esta iniciativa forma part de la programació elaborada per l'Àrea d'Igualtat per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Enguany, a més, aprofitant la visibilitat mediàtica que oferirà la celebració del Mundial d'Handbol Femení, i que tindrà a Llíria com una de les seues seus, el consistori ha preparat diferents accions reivindicatives enfocades des del prisma de l'esport: des de taules redones, on esportistes d'elit transmetran els grans obstacles que troben les dones per a progressar en este àmbit, fins a la instal·lació de punts violeta en els espais limítrofs del Pavelló Pla de l’Arc per a oferir protecció davant possibles casos d'assetjament.

Pujar