elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria registra un brot de coronavirus

Llíria registra un brot de coronavirus
  • La Conselleria de Sanitat ha confirmat tres casos positius vinculats a una família que es troba ara mateix aïllada

La Conselleria de Sanitat ha confirmat nous brots a la ciutat de València així com a Llíria i Cullera. El primer s'ha produït en un pis d'acolliment, el de Llíria es correspon a una família que està ara mateix aïllada i la de Cullera, s'ha produït en un centre de refugiats.

En la localitat de Llíria s'ha detectat un brot de 3 casos que correspon a una mateixa unitat familiar. Tots ells estan aïllats després d'activar-se el protocol sanitari. És un dels sis brots registrats ara mateix en la Comunitat Valenciana, cap d'ells a la província d'Alacant.

Així, Salut Pública continua realitzant l'estudi de contactes en el brot declarat a la ciutat de Castelló. No s'ha confirmat cap positiu més fins al moment, per la qual cosa es manté en 31 el total de persones afectades.

Respecte al brot de l'empresa de Rafelbunyol, es continuen realitzant proves PCR per a descartar possibles casos en aquells treballadors que comparteixen zones comunes amb companys que ja han donat positiu. Del brot únic familiar de Burjassot, totes les proves realitzades en el seguiment de contactes han sigut negatives.

D'altra banda, les quatre proves PCR que s'han realitzat als contactes de la funcionària de la conselleria de Justícia han donat negatiu. Salut Pública ampliarà la investigació per a descartar nous casos.

A València hi ha, d'una banda, 4 positius en un pis d'acolliment i, per un altre, han donat positiu els cinc membres d'una mateixa família. Finalment, en un Centre d'acolliment de refugiats a Cullera, hi ha tres casos positius.

València i Castelló alliberen les seues UCI de coronavirus

La bona notícia, ha destacat la Conselleria, és que les províncies de València i Castelló ja no tenen pacients en les Unitats de Vigilància intensiva per coronavirus, una notícia que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat de forma molt positiva: “Són dades que conviden a l'esperança, però sense oblidar que hem de continuar sent prudents. Només així aconseguirem mantindre'ls i fixar la senda de lluita contra el virus”.

En aquesta línia, els hospitals valencians compten hui dia amb 53 persones ingressades: 7 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 18 a la província d'Alacant, d'ells 4 en l'UCI; i 28 a la província de València, sense pacients UCI.

D'altra banda, la Comunitat Valenciana ha registrat en les últimes 24 hores un total de 46 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.134 persones. Per províncies: 2.414 a Castelló, 5.726 a Alacant i 8.993 a València, als quals hi ha sumar 1 alta a desplaçats.

A més, s'han confirmat 16 casos nous, que situen la xifra total en 11.705 persones: 2 a Castelló (1.642 en total); 5 a la província d'Alacant (3.997 en total); 8 a la província de València (6.063 en total); i un cas més no assignat. A més, cal sumar 2 no assignats anteriors. D'aquesta manera, en aquests moments queden actius 288 casos, la qual cosa suposa un 1,52% del total de positius.

Pujar