6 de juny de 2020 6/6/20

El PP de Llíria reclama l'eliminació de la taxa de les terrasses per a 2020 i ajudes directes al comerç per a material de desinfecció i seguretat

El PP de Llíria reclama l'eliminació de la taxa de les terrasses per a 2020 i ajudes directes al comerç per a material de desinfecció i seguretat - (foto 1)
  • Demana que l'Ajuntament de Llíria abastisca als comerços i empreses de Llíria de tot el material de protecció enfront del COVID-19, com ara màscares, guants, gels hidroalcohòlics i estores desinfectants

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha reclamat hui al Govern del PSOE i Compromís-MOVE l'eliminació de la taxa que paguen els establiments i locals d'hostaleria per l'ocupació de la via pública per a la col·locació de taules i cadires. A més, ha demanat que s'impulsen ajudes directes per a material de desinfecció i seguretat dirigides als comerços i empreses de Llíria.

La portaveu popular s'ha pronunciat d'esta manera després de la negació per part del Govern del PSOE i Compromís-MOVE a eliminar esta taxa, quan és un clamor per part del sector que es duga a terme esta mesura. Així, ha recordat que “el sector de l'hostaleria és un dels més colpejats per esta crisi sanitària, econòmica i social”.

De la mateixa manera, la dirigent popular ha destacat que “els bars, restaurants i pubs que s'han vist obligats a abaixar la persiana durant l'estat d'alarma, viuran una desescalada molt dura, ja que no podran treballar al 100% de la seua capacitat i les mesures de seguretat encariran encara més la seua obertura”.

En este sentit, ha exigit al Govern del PSOE i Compromís-MOVE que “faça una aposta ferma per la baixada de la pressió fiscal i impulse ajudes directes als col·lectius més perjudicats perquè l'economia local no caiga en picat” i ha criticat que “des de l'àrea de Comerç no s'haja oferit a bars, restaurants i pubs la col·laboració dels tècnics municipals per a marcar les distàncies de les terrasses, evitant així majors maldecaps al sector de la restauració”.

Material de protecció

Mazzolari ha exigit també al Govern del PSOE i Compromís-MOVE que abastisca als comerços i empreses de Llíria de tot el material de protecció enfront del COVID-19, com ara màscares, guants, gels hidroalcohólicos i estores desinfectants.

A més, la portaveu popular ha demanat al Govern de Manolo Civera que “davant de la important inversió que molts establiments hauran de realitzar per a protegir als seus clients de possibles contagis, és necessari que des de ja s'impulsen ajudes directes per a la col·locació de mampares, la instal·lació de sistemes d'ozó o purificador d'aire amb llum ultravioleta per a aparells d'aire condicionat, així com carteleria informativa de mesures de seguretat tant verticals com en el sòl”.

Finalment, Mazzolari ha criticat “la falta de previsió” del Govern del PSOE i Compromís-MOVE perquè “dilluns que ve es van a obrir els comerços i encara no s'ha fet res, les mesures que des del PP demanem des de fa setmanes per a la desescalada han sigut ignorades” i ha afegit que “ara més que mai, l'Administració Local deu de prendre mesures valentes per a estar al costat dels sectors amb majors problemes”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar