29 d’octubre de 2020 29/10/20

Llíria presenta al món la seua nova imatge Unesco

Llíria presenta al món la seua nova imatge Unesco - (foto 1)
  • La flautista del Kalathos protagonitza el logotip de la Ciutat Creativa de la Música

Llíria ha presentat oficialment la seua nova identitat visual com a Ciutat Creativa de la Música. Este logotip, que va ser ahir aprovat en el ple municipal, serà la imatge de la ciutat a nivell nacional i internacional, com a part de la prestigiosa Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco de tot el planeta. En ell destaca l'any de la seua designació, 2019, i el logotip de la Unesco, que s'unix des d'ara de manera oficial a la imatge de Llíria per a tots aquells esdeveniments i actes institucionals que facen referència a la seua filiació.

El nou logotip està protagonitzat per la flautista del ‘Kalathos de la Dansa’, un vas ceràmic dels segles III-II a. C. trobat al Tossal de Sant Miquel de Llíria, que representa una escena de dansa ritual. I és que la tradició musical de Llíria, com demostra este tresor arqueològic, té més de 2200 anys, des dels temps en què dones i homes feien sonar els seus instruments i dansaven al so en l'antiga Edeta.

L'anterior imatge municipal ja tenia el Kalathos com a referència. En esta ocasió, s'ha elaborat un restyling del logo anterior, respectant al màxim la figura original però simplificant les seues formes i extraient l'essencial, per a poder connectar-la amb el nom de la ciutat. S'ha respectat el to blau actual de la identitat de Llíria i s'ha triat una tipografia sans serif més senzilla, actual, atemporal i distingida alhora, de manera que el nom de la ciutat siga clarament identificable en qualsevol mena d'escala i format. Tot el gràfic està basat en elements rectilinis a excepció de la figura femenina, que adquirix formes més dinàmiques per a transmetre sensació de música i moviment.

Esta nova identitat visual reflexa, així, una imatge nítida i actualitzada del seu ric patrimoni arqueològic i la seua reconeguda tradició musical. Des d'ara, Llíria tindrà associat al seu nom a esta dona música del passat i la seua flauta doble, integrada en l'A i amb la mirada posada en l'horitzó, simbolitzant les noves perspectives de futur que s'obrin davant la ciutat en esta nova etapa de la seua història.

L'alcalde Manolo Civera ha volgut agrair “la col·laboració dels diferents dissenyadors que han participat, amb les seues valuosíssimes aportacions, en el procés de creació de la nova marca ‘Llíria, Ciutat de la Música’ per a projectar-la a tot el món”. 

Pujar