18 de novembre de 2019 18/11/19

Llíria establix un acord d'agermanament amb La Plata (Colòmbia) i Boulemane (el Marroc)

Llíria establix un acord d'agermanament amb La Plata (Colòmbia) i Boulemane (el Marroc) - (foto 1)
  • Els tres municipis promouran projectes de cooperació a través de la música i la cultura local

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha signat amb els seus homòlegs a La Plata (Colòmbia), Luis Armando Ricardo Castillo, i a Boulemane (el Marroc), Amhaouch Mohamed, un acord d'agermanament entre els tres municipis. La trobada celebrada a la ciutat colombiana del departament de l’Hulia ha sigut impulsat també amb la col•laboració de les organitzacions AsurMontaña, CoalitionMountain i Esmontañas, el president de la qual, Francisco Boya, ha rubricat també el document com a promotor del projecte de cooperació entre territoris de muntanyes.

El primer edil ha destacat que “es tracta d'una experiència única entre tres ciutats de tres continents diferents a les que ens unix la música, però que pretén establir uns llaços de cooperació més amplis basats en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que promou Nacions Unides i en l'Agenda 2030”.

De fet, “ja hi ha diversos organismes internacionals que han valorat positivament i han donat el seu suport a la iniciativa, com l'Organització Mundial del Turisme”, ha assenyalat Civera.

Al mateix temps que ha remarcat que este tipus de projectes “emergeixen de la nostra vocació per la cooperació internacional en el camp de la música, com ja vam establir amb el districte xinés de Pinggu, i pels quals també aspirem a ser reconeguts com a Ciutat Creativa de la Música per la Unesco”.

L'acord pretén promoure projectes de cooperació a través de la música i la cultura de cada municipi, però també amb un impacte en la seua economia, educació, turisme i la modernització de la seua administració local.

“Esta iniciativa servirà per a intercanviar experiències amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida i els coneixements dels nostres habitants, i potenciar així la prosperitat i el desenvolupament dels tres territoris”, ha assegurat l'alcalde edetà.

El programa d'agermanament, amb una vigència de cinc anys, establirà contactes periòdics i la posada en marxa d'activitats i projectes anuals en qualsevol camp d'interés comú. A més, s'obri a la possibilitat d'incorporar a actors civils locals per a reforçar els seus objectius.

ocultar
Llíria establix un acord d'agermanament amb La Plata (Colòmbia) i Boulemane (el Marroc)
Pujar