elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria destina més de 5,4 milions € per al foment de l'ocupació en la present legislatura

Llíria destina més de 5,4 milions € per al foment de l'ocupació en la present legislatura
  MÉS FOTOS
  Llíria destina més de 5,4 milions € per al foment de l'ocupació en la present legislatura - (foto 2)

  L'Ajuntament de Llíria ha realitzat una aposta ferma per impulsar la creació de treball durant la legislatura actual, amb una inversió total de més de 5,4 milions d'euros. Els 27 programes d'ocupació i formació convocats des del 2015, que han beneficiat un total de 626 persones, s'han finançat amb fons propis municipals i amb el suport de la Generalitat Valenciana ,la Diputació de València, i, també, de la Unió Europea.

  Esta aposta pel foment de l'ocupació "ha sigut un dels compromisos i els reptes que hem volgut afrontar en esta legislatura, perquè l'atur és un problema que ha castigat greument al veïnat del nostre poble", ha explicat l'alcalde de Llíria, Manolo Civera. El primer edil ha fet estes declaracions durant la visita que ha realitzat, acompanyat pel regidor de Foment Econòmic, Ferran Pina, a dos dels programes de formació professional que es troben actualment en funcionament.

  Estes iniciatives de l'Ajuntament han sigut, entre altres, un dels motius pels quals la taxa d'atur a Llíria s'ha reduït en un 30 % durant els últims quatre anys. Segons Manolo Civera, "esta reducció no sols s'ha produït en els aturats de llarga durada, sinó també en els joves, que ha sigut un sector durament castigat per la crisi econòmica i laboral. Per este motiu, des de l'administració hem volgut desenvolupar especialment programes que beneficiaren a estos dos sectors de la població".

  Per una banda, l'Ajuntament ha convocat 20 plans d'ocupació, amb una inversió total de 2.719.196,42 euros, que han oferit un treball a més de 450 aturats. I, per altra banda, ha destinat una dotació de 2.727.182.8 euros per a la creació de set plans de formació professional, mitjançant els quals 160 persones han tingut la possibilitat de rebre una preparació per obtindre una eixida laboral en el futur.

  El finançament dels programes d'ocupació i formació ha experimentat un creixement anual, en cadascun dels exercicis de la legislatura, aconseguint un màxim en l'exercici 2018, amb una inversió total de 2.845.721.25 euros. Esta xifra suposa un increment de la inversió del 610% en comparació amb l'exercici 2015, quan la partida pressupostària va ser de 466.000 euros. Durant els següents exercicis, el finançament va ser ascendent: 523.000 euros al 2016 i 1.608.000 euros al 2017.

  Pujar