elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria commemora el Dia Europeu de la Música amb una intensa programació cultural

  • Reivindica el seu segell de Ciutat Creativa UNESCO amb múltiples esdeveniments durant tota la setmana, entre els quals destaca la 3a edició del Festival “eMe. Early Music of Edeta”

Llíria commemorarà el Dia Europeu de la Música 2021 amb una intensa programació cultural que es desenvoluparà al llarg de tota la setmana. Una efemèride que se celebra cada 21 de juny des de l'any 1982. La localitat edetana fa valor, d'esta manera, al seu segell de Ciutat Creativa UNESCO, amb múltiples esdeveniments entre els quals destaca la 3a edició del Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria “eMe. Early Music of Edeta”, que en esta ocasió coincideix amb l'any d'Alfons X El Savi.

Este festival se celebrarà els dies 19 i 21 de juny en un dels tresors patrimonials més importants de la localitat datat del segle XIII: l'església de la Sang. El cartell musical està format pels grups A L’Antiga, amb la seua actuació ‘Orbis Feminae, Orbis Hominem’, i l’Ensemble Alfonsí, amb ‘Instruments per a lloar a Santa Maria’. Però, més enllà d'estes actuacions en directe, les persones assistents també podran assistir a la presentació del CD ‘eMe 2019/2020’ i la conferència ‘Instrumentarium Musical Alfonsí’.

El cap de setmana també estarà replet d'activitats amb la música com a eix canalitzador. El divendres, 18 de juny, el showman i subcampió del programa televisiu ‘Got Talent’, Alberto de Paz, repassarà algunes de les BSO i sintonies més emblemàtiques de la història del cinema i de la televisió. Este esdeveniment, a més, comptarà amb un rerefons solidari, ja que totes les persones assistents podran col·laborar amb la Fundació Vicente Ferrer en un projecte d'habitatges dignes per a famílies desfavorides a l'Índia rural.

Per part seua, la prestigiosa violinista Leticia Moreno, acompanyada per la pianista Wu Qian, oferirà un recital el diumenge 20 de juny, en el teatre de la Banda Primitiva.

Concert en línia amb Kansas City

El 21 de juny, Dia Europeu de la Música, Llíria participarà en un macroconcert en línia junt més d'una dotzena de Ciutats Creatives. En esta ocasió la temàtica és ‘El viatge de la percussió’ i està dedicada a esta modalitat musical. El concert està impulsat per Kansas City, i tracta d’expressar les arrels africanes que s'han expandit per tot el món a través del so de la percussió. Llíria estarà representada pel grup Kontakte Grup de Percussió i la seua obra inspirada en ‘Els 12 Treballs d'Hèrcules’.

Igualment, en la setmana de la música, l'alumnat i el professorat dels col·legis Sant Miquel i Unió Musical han volgut enviar un missatge al món: la música com a element d'unió i esperança entre pobles i cultures. Després de viure uns mesos difícils i estranys, els més xicotets han enviat a la web www.lliriacityofmusic.es els seus dibuixos expressant els seus sentiments i valors. Els dibuixos es podran veure en les xarxes socials i en una galeria especial creada en la web oficial de Llíria City of Music.

Pujar