elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria aprova la nova Ordenança Municipal de Convivència Cívica

  • El principal objectiu és preservar l'entorn urbà i previndre conductes que posen en perill la seguretat ciutadana

El ple municipal ha aprovat l'Ordenança Municipal de Convivència Cívica. Transcorreguts tots els tràmits preceptius, esta nova ordenança va ser validada per la corporació municipal de la localitat edetana en la sessió plenària celebrada en la vesprada d'ahir.

El regidor de Seguretat, Francesc Fombuena, ha indicat que “la nova ordenança ha de ser un instrument per a millorar la convivència de tota la ciutadania i fer del municipi un espai net i cívic”. “L'Ajuntament té l'obligació de garantir la seguretat de les nostres veïnes i veïns, així com de tots aquells que visiten la ciutat”, ha indicat l'edil.

El naixement d'esta ordenança obeeix, principalment, a l'existència d'actituds irresponsables en el medi urbà, que provoquen alteracions en la convivència ciutadana. Algunes d'estes actuacions es produeixen en parcs i jardins, façanes d'edificis públics i privats, senyals de trànsit o en instal·lacions municipals. També s'ha detectat un augment en l'abocament de despeses il·legals en abocadors incontrolats, la qual cosa per al consistori suposa un increment en les despeses de reparació, neteja i restitució.

Per això, l'Ajuntament pretén que esta ordenança siga una eina d'actuació jurídica per a facilitar la intervenció de la Policia Local. Però, a més, este nou marc normatiu no solament permetrà penalitzar les accions irresponsables, sinó que oferirà protecció social a les persones necessitades a través de la intervenció dels Serveis Socials.

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, considera que “esta ordenança serà un mecanisme de dissuasió per a tots aquells comportaments incívics que amenacen la seguretat ciutadana”. L'ordenança entrarà en vigor al dia següent de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

Pujar