29 d’octubre de 2020 29/10/20

Llíria acull una exposició dedicada a Francis Montesinos

Llíria acull una exposició dedicada a Francis Montesinos - (foto 1)
  • La mostra repassa el treball del dissenyador en el cinquanta aniversari de la seua carrera en el món de la moda

MÉS FOTOS
Llíria acull una exposició dedicada a Francis Montesinos - (foto 2)

El Forn de la Vila projectarà durant el mes de febrer la mostra  ‘Francis Montesinos. Encontres a Llíria: Moda, festa i alegria’, que repassa la trajectòria de cinquanta anys d'este creador en el món de la moda.

‘Encontres amb Francis Montesinos’ exhibix vídeos, fotografies, cartells i  vestits del dissenyador en estes cinc dècades, que es podran visitar els divendres 14, 21 i 28 de febrer a l'espai cultural del Forn de la Vila. L'exposició, que s'ha inaugurat esta vesprada amb la presència del dissenyador acompanyat per les regidores Fina Torrijo i Isabel Llopis, estarà oberta de 17.00 a 20.00 hores. Este cicle ha comptat també amb la col·laboració d'El Corte Inglés i el MuVIM. 

En ell es projectaran en exclusiva desfilades internacionals del creador a la Xina, Cuba, així com les seues aportacions cinematogràfiques en pel·lícules de Pedro Almodóvar i Bigas Lluna, la seua col·laboració amb el Museu de la Festa a Algemesí, i les seues últimes desfilades a Palma i Pamplona.

L'obra de Montesinos es caracteritza per la seua investigació en les arrels i el folklore mediterrani així com la seua innovació en materials i disseny. És un creador transgressor, irònic i rebel que ha transmés alegria i llibertat en totes les seues col·leccions.

El dissenyador valencià té profundes arrels familiars a Llíria on residix, amb una vinculació des de la seua infantesa fins a l'actualitat. Per això, l'Ajuntament ha volgut promoure este cicle com a homenatge a un dels seus artistes més il·lustres, en el cinquanta aniversari de la seua carrera en la moda.

Pujar