elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde socialista de Llíria cedeix l'alcaldia al portaveu de Compromís-MOVE

L'alcalde socialista de Llíria cedeix l'alcaldia al portaveu de Compromís-MOVE
  • Manolo Civera ha fet un balanç d'aquests sis anys en el consistori destacant la reindustrialització del municipi i el seu posicionament internacional a través de la música

El ple ordinari de l'Ajuntament que se celebrarà esta vesprada servirà per a formalitzar oficialment la dimissió de Manolo Civera com a alcalde de Llíria, en compliment del pacte de govern per a alternar l'Alcaldia entre el PSOE i Compromís-MOVE.

El primer edil ha volgut fer balanç del seu sis anys al capdavant del consistori edetà, l'eix del qual ha girat, principalment al voltant de la reindustrialització del municipi i el seu posicionament internacional a través de la música.

En aquest sentit, ha destacat que la posada en marxa del polígon de Carrasses “ha servit per a impulsar el desenvolupament econòmic de Llíria amb un nou focus de generació d'ocupació gràcies a l'arribada d'empreses capdavanteres al municipi”.

D'altra banda, Manolo Civera ha manifestat que una altra de les grans satisfaccions del seu mandat “ha sigut poder reforçar el posicionament internacional com a Ciutat de la Música. La nostra tradició en este camp s'ha vist impulsada amb el reconeixement de Ciutat Creativa de la UNESCO, que ens ha permés promocionar un dels nostres majors valors culturals, al mateix temps que s'han obert extraordinàries oportunitats per a exportar al món la música de Llíria”.

“Esta projecció al món també s'ha vist reflectida en els grans esdeveniments esportius que hem albergat com la Volta Ciclista a Espanya, el Preolímpic d'handbol o al desembre el Mundial femení”.

De la mateixa manera, ha assenyalat que “s'han posat en marxa nombrosos projectes des d'un punt de vista verd, per a fer una ciutat més sostenible pensant en les generacions futures, perquè tenim un gran compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Igualment, “hem reforçat l'àrea social amb més recursos econòmics i humans per a atendre els col·lectius més vulnerables, i a més en un moment tan difícil com ens ha tocat viure per culpa d'esta pandèmia”.

“Hi ha molts altres projectes que estan ja en tràmit per a la seua execució, com la construcció de nous centres educatius, i que l'equip de Govern que deixe, liderat per Joanma Miguel, sabrà materialitzar eficientment, així com moltes altres iniciatives que serviran per a atendre les necessitats de la ciutadania edetana”.

“Ha sigut honor presidir este Ajuntament i vull agrair la col·laboració que he tingut de la corporació municipal, diferents administracions públiques i teixit associatiu de la localitat per a construir una Llíria millor que sàpia valorar i promoure les seues grans potencialitats”.

Elecció nou alcalde

D'acord amb el pacte de govern, que contemplava l'alternança de l'Alcaldia entre les dues formacions polítiques, dissabte que ve 26 de juny se celebrarà el ple extraordinari on està previst siga elegit com a nou alcalde de Llíria l'actual portaveu de Compromís-MOVE, Joanma Miguel. La sessió se celebrarà a Ca la Vila a les 10.00 hores.

Pujar