13 de juliol de 2020 13/7/20

L'Ajuntament de Llíria implementa la licitació electrònica en la contractació pública

  • Esta iniciativa incrementarà la transparència i la participació en els processos

El Departament de Contractació de l'Ajuntament de Llíria ha posat en marxa la plataforma electrònica de licitació pública amb l’objectiu de facilitar i donar més rapidesa als tràmits en matèria de contractació pública i d'acostar l'Administració a la ciutadania.

A partir d'ara, les empreses que vulguen participar en els processos de contractació pública de l'Ajuntament, hauran de presentar les seues ofertes telemàticament, a través de la seu de licitació electrònica, que serà accessible des de la pàgina web de la Plataforma de Contractació del Sector Públic de l'Estat.

La utilització d'este servici suposarà la preparació i presentació d'ofertes de forma telemàtica pel licitador; la custòdia electrònica de les ofertes pel sistema; l'obertura i avaluació de la documentació a través de la plataforma.

L'oferta electrònica i qualsevol altre document que li acompanye hauran d'estar signats electrònicament i per a garantir la confidencialitat del contingut dels sobres, fins al moment de la seua obertura, l'aplicació xifrarà estos sobres en l'enviament.

“Esta iniciativa respon a l'aposta del Govern de l’Almodí per modernitzar els procediments de gestió interna i oferir un servici de qualitat, eficaç i transparent, així com avançar en l'administració electrònica”, ha destacat l'edil de Contractació, Francesc Fombuena. A més, “sorgix com una necessitat d'adaptació a la legislació actual que imposa als òrgans de contractació l'obligació d'implementar el format electrònic en la contractació pública”.

En este sentit, l'edil ha indicat que esta obligació legal “representa també una oportunitat de canvi que ve a generar benefici tant per als proveïdors com per a la pròpia administració. En definitiva, suposarà major comoditat en la tramitació, l'eliminació de desplaçaments dels licitadors amb el corresponent estalvi de temps i diners, l'increment de la transparència, i possibilitar una major concurrència i participació”.

Pujar