24 de setembre de 2020 24/9/20

L'acte central del Dia del Poble Gitano a la Comunitat se celebra a Llíria

L'acte central del Dia del Poble Gitano a la Comunitat se celebra a Llíria - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'acte central del Dia del Poble Gitano a la Comunitat se celebra a Llíria - (foto 2)
  L'acte central del Dia del Poble Gitano a la Comunitat se celebra a Llíria - (foto 3)
  L'acte central del Dia del Poble Gitano a la Comunitat se celebra a Llíria - (foto 4)

  L'edifici Multiusos de Llíria ha acollit l'acte institucional central de la celebració de la Dia del Poble Gitano 2018 a la Comunitat Valenciana. La jornada ha estat presidida per la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i ha comptat amb la presència de l'alcalde de la localitat, Manolo Civera, entre altres autoritats, així com de representants de l'Associació Gitana Adonay de Llíria.

  Este dia pretén servir per visibilitzar i recolzar a la comunitat gitana des de la seua història i cultura pròpia, de la mateixa manera que es vol manifestar el compromís per garantir el dret a la igualtat i contra la discriminació a este col·lectiu.

  El Dia Internacional del Poble Gitano commemora el Primer Congrés Mundial romaní celebrat a Londres el 8 d'abril de 1971 en el que es va instituir la bandera i l'himne gitano, "Gelem Gelem", que s'ha interpretat en directe en l'acte celebrat a Llíria.

  A més de les intervencions institucionals, l'acte ha comptat amb una taula redona d'entitats gitanes, un reconeixement a dones gitanes de la localitat, l'actuació dels participants en el programa municipal Gipsy Flow, per a fomentar la integració dels jóvens gitanos a través de la música i l'esport, i del grup de flamenc De Buen Vall.

  Posteriorment, els assistents s'han traslladat al Parc de la Bombilla per a celebrar la cerimònia del Riu, un emotiu acte en què s'han llançat pètals de flors al llac de la zona verda, com a símbol de prosperitat i s'han posat veles en record dels avantpassats de l'holocaust nazi on van ser massacrades més de 500.000 persones gitanes.

  D'esta manera, ha conclòs la programació que s'ha realitzat a Llíria des de dijous passat per a commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano.

  Pujar