21 d’octubre de 2019 21/10/19

La Junta Local de Seguretat Ciutadana valora els bons resultats de la reducció de la delinqüència a Llíria

La Junta Local de Seguretat Ciutadana valora els bons resultats de la reducció de la delinqüència a Llíria - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Junta Local de Seguretat Ciutadana valora els bons resultats de la reducció de la delinqüència a Llíria - (foto 2)

  La taxa de delinqüència de Llíria s’ha reduït en un 2.25% durant l’últim any, segons les dades que s’han donat a conèixer en la Junta Local Seguretat Ciutadana, celebrada hui a Ca la Vila, en què han estat presents l’alcalde de Llíria Manolo Civera, membres de la Delegació del Govern a València i els representants dels cossos i forces de seguretat de l’Estat.

  Este descens dels índexs de delictes registrats és especialment significatiu en l’àmbit agrícola, sector que té una reducció d’un 36%. Segons les dades exposades, des de la Delegació han destacat que estes dades són també fruit de la bona coordinació entre els diferents cossos de seguretat: Policia Local, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil.

  De cara al futur, els participants han manifestat que els índexs de delinqüència local poden continuar reduint-se gràcies, també, a una major col·laboració de la ciutadania. En este sentit, es pretén fomentar la difusió de l’aplicació “Alertcops” del Ministeri de l’Interior, que permet, tant a les víctimes com als testimonis dels delictes, informar ràpidament als cossos de seguretat mitjançant un missatge de text i, també, amb l’enviament de fotografies i vídeos.

  En addició, el primer edil ha informat de la instal·lació a Llíria d’una oficina de víctimes del delicte, que “pròximament es posarà en marxa a l’edifici Multiusos, en quan la Conselleria dote del personal necessari per encetar este servici”.

  Per altra banda, s’ha analitzat el desenvolupament del programa VioGén, d’atenció i protecció de les dones maltractades, que realitza un seguiment integral dels casos de violència de gènere i els representants de l’Ajuntament de Llíria han informat de les mesures contra la violència masclista que s’estan duent a terme en el municipi, com és el cas de la instal·lació de Punts Violeta durant les festes locals.

  Les pròximes jornades electorals i les festes de Sant Vicent també ha sigut altres dels temes tractats durant l’encontre, per tal de preparar els dispositius especials per a garantir el correcte desenvolupament d’estos esdeveniments.

  Reconeixement als 175 anys de la Guàrdia Civil

  En finalitzar la Junta, l’alcalde de Llíria ha volgut entregar un detall al tinent de la Guàrdia Civil, José Antonio Jiménez, amb motiu del el 175 aniversari de la Benemèrita i en senyal d’agraïment del poble de Llíria pel servici que presta a la ciutadania la Companyia de Llíria.

  ocultar
  La Junta Local de Seguretat Ciutadana valora els bons resultats de la reducció de la delinqüència a Llíria
  Pujar