elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP insta el Govern del PSOE i Compromís-MOVE a què actualitze el portal de transparència de la web municipal i l'APP

  • L'edil del PP Miguel Castellano lamenta que el Consistori edetà estiga “a la cua” respecte altres municipis pròxims en la posada en marxa de ferramentes per a garantir la transparència i la participació ciutadana

El regidor del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Miguel Castellano, ha instat el Govern del PSOE i Compromís-MOVE a què actualitze el portal de la transparència de la web municipal i l'APP. Esta petició, presentada com a moció en l'últim ple, va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

Castellano s'ha pronunciat d'esta manera en relació amb el “l’abandó” per part del Govern de coalició encapçalat per Manolo Civera i Joanma Miguel del portal de la transparència, una ferramenta electrònica que facilita la informació pública a la ciutadania.

Així mateix, ha lamentat que “des que es va aprovar el Reglament de Transparència, Participació i Bon Govern de Llíria en 2018, el Govern del PSOE i Compromís-MOVE encara no ha omplit de contingut el portal de la transparencia” i ha afegit que “els partits d'esquerres estan deslegitimats per a donar lliçons de transparència quan no prediquen amb l'exemple”.

L'edil popular ha lamentat que el Consistori edetà estiga “a la cua” respecte altres municipis pròxims en la posada en marxa de ferramentes per a garantir la transparència i la participació ciutadana. En este sentit, ha exigit “més treball” perquè “Llíria siga exemple d'altres municipis i no al revés, com està succeint ara”.

Així, ha sol·licitat que es publique en el portal de transparència el pressupost municipal, les mocions anuals aprovades pel ple, la dotació econòmica i l'estat d'estes, les dades econòmiques actualitzats mensualment com la mitjana de gasto per habitant, mitja d'impostos directes, mitges de pagament a proveïdors, entre altres, així com la declaració d'activitats i retribucions íntegres mensuals dels regidors.

Pujar