30 de maig de 2020 30/5/20

La Fira de la Primavera i la mona musical, nous atractius per a les festes de Pasqua a Llíria

La Fira de la Primavera i la mona musical, nous atractius per a les festes de Pasqua a Llíria - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Fira de la Primavera i la mona musical, nous atractius per a les festes de Pasqua a Llíria - (foto 2)
  La Fira de la Primavera i la mona musical, nous atractius per a les festes de Pasqua a Llíria - (foto 3)

  El regidor de Comerç i Turisme, Paco García, ha anunciat hui les dos iniciatives que, en col·laboració amb la Federació del Comerç de Llíria, serviran per a reforçar la promoció comercial i turística del municipi en les pròximes jornades festives. "Dins de la celebració el 2018 de 'Llíria, Ciutat de Meravelles', l'Ajuntament ha preparat una atractiva oferta de nous projectes d'oci, la Fira de la Primavera i la mona musical, per a tota la ciutadania de la localitat i les persones que ens visiten durant estes festes de Setmana Santa, Pasqua i Sant Vicent".

  Des del 28 de març i fins al 9 d'abril, els més menuts i jóvens podran disfrutar de la 1a Fira de primavera, un esdeveniment lúdic i d'atracció turística que estarà ubicat a la zona firal del Pla de l'Arc.

  "Esta fira pretén ser una activitat oberta i participativa, orientada a donar una opció d'esplai a la gent jove de la localitat i de tota la comarca del Camp de Túria, amb atraccions de fira, parades de jocs, tallers de catxirulos o fira del llibre, entre altres actuacions culturals i artesanals", ha explicat l'edil.

  "Este nou esdeveniment de caràcter diari pretén ser una oportunitat per a establir un lloc d'entreteniment i trobada que puga complementar les tradicionals visites al Parc de Sant Vicent en estos dies festius. "A més de ser un nou revulsiu turístic per a la ciutat què podran gaudir tots els visitants de la província de València, ja que s'oferix igualment la possibilitat de visitar i conéixer el nostre magnífic i valuós patrimoni cultural, històric i mediambiental", ha afegit Paco García.

  Mona musical

  D'altra banda, el regidor de Comerç i Turisme hi ha assenyalat que l'altra gran aposta per la innovació estarà dedicada a un dels productes gastronòmics més típics d'estes festes, la mona.

  "Actualment, hi ha una saturació i estandardització en molts productes, per la qual cosa a la qualitat cal apostar també per la diferenciació d'estos articles amb característiques tradicionals i autòctones", ha manifestat García.

  Per això, "des de la regidoria hem promogut la creació de la mona musical. Este dolç comptarà amb detalls típics del món de la música, un element genuí de la localitat que aportarà un valor afegit i clarament diferenciat d'altres productes".

  Els establiments tradicionals que de moment participaran en la campanya són Horno Santa Ana, Forn Nou, Forn Sant Miquel, Forn El Duc, Forn de Taroncher. Estos participants tindran en la porta el cartell identificatiu de les mones de pasqua musicals. "La participació en esta campanya està oberta i esperem que en els pròxims diez més forns tradicionals de Llíria s'adherisquen a la mateixa", ha indicat l'edil.

   

  Pujar