6 de desembre de 2019 6/12/19

Una exposició fotogràfica tancarà la primera edició del projecte edetà “Una cistella al Sàhara”

  El passat mes de desembre, una expedició edetana va emprendre camí al desert del Sàhara a través del projecte solidari “Una cistella al Sàhara”, impulsat per l’Ajuntament de Llíria. Durant set dies, es van desenvolupar activitats de formació a la infància dels poblats sahrauís a través del bàsquet.

  Totes les vivències viscudes durant este viatge es recullen ara en l’exposició “Una cistella al Sàhara”, que es podrà visitar a l’edifici Multiusos, des del 4 de maig. A les 19 hores, es realitzarà una recorregut relatat per la mostra, en què els membres de l’expedició explicaran la seua experiència a totes les persones assistents que, a més, podran descobrir com és la vida als assentaments sahrauís.

  El més important d’este projecte “és que podem sensibilitzar a la ciutadania de Llíria sobre la situació del poble sahrauí, que està vivint 43 anys en condicions extremes” afirma la regidora de Polítiques Inclusives i Benestar Social, Vallivana Murgui, ““Una cistella al Sàhara” ha suposat un revulsiu per a la infància dels poblats, però hi ha molt de treball per fer”.

  Per això, en finalitzar el recorregut per l’exposició fotogràfica, es realitzarà un concert solidari en què es recolliran donatius en forma de material (esportiu, escolar, per als habitatges...) i, també, donacions en metàl·lic, amb l’objectiu de recaptar fons per realitzar una segona edició del projecte “Una cistella al Sàhara”.

  El concert, organitzat per l’ONG Sàhara Lliure Paterna i l’Escola de Bàsquet de Llíria, realitzarà un recorregut musical per algunes peces tradicionals de la música africana amb el cor de Veus del Túria, que presentarà el projecte “Africant... veus amb Àfrica”.

  ocultar
  Una exposició fotogràfica tancarà la primera edició del projecte edetà “Una cistella al Sàhara”
  Pujar