19 de gener de 2021 19/1/21

El Pla SOM de la Diputació invertirà 1 milió d'euros a Llíria

El Pla SOM de la Diputació invertirà 1 milió d'euros a Llíria - (foto 1)
  • El Govern local dona a conéixer els projectes que s'executaran per a la millora de la ciutat

MÉS FOTOS
El Pla SOM de la Diputació invertirà 1 milió d'euros a Llíria - (foto 2)

L'Ajuntament de Llíria ha donat a conéixer els projectes que executarà al municipi a través del Pla SOM de la Diputació de València. Este programa bianual contempla una inversió total d'1.065.703 euros a la capital del Camp de Túria.

L'alcalde Manolo Civera ha destacat que "la important ajuda de la institució provincial permetrà dur a terme huit projectes que serviran per a millorar l'entorn urbà de la ciutat i les seues instal·lacions municipals, a més en un moment molt delicat en el qual es necessita més que mai promoure obres públiques per a ajudar a la recuperació econòmica".

Civera també ha volgut assenyalar que esta injecció econòmica "que ens oferix la Diputació, concedida a més amb criteris objectius, reivindica el significatiu paper que exercix esta administració en col·laborar amb els ajuntaments en l'impuls d'actuacions que són d'interés general per als nostres municipis".

La partida més important, 271.703 euros, es destinarà al pla de regeneració urbana dels barris històrics de la població com la Vila Vella o el Pic, amb actuacions de reurbanització o adequació dels seus carrers.

La quantia per a la resta de projectes es distribueix de la següent manera:

  • 250.000€ per a la construcció de més 240 nous nínxols al cementeri municipal.
  • 145.000€ per al Pla Municipal de l'Esport, que recull en altres intervencions la instal·lació d'il·luminació led al poliesportiu El Canó.
  • 140.000€ per a fer una pista d'skate al Canó.
  • 100.000€ per al condicionament de camins rurals.
  • 86.000€ per al clavegueram en urbanitzacions.
  • 40.000€ per a la redacció d'un pla estratègic que determine les necessitats reals en obres del municipi per als pròxims anys.
  • 33.000€ per a millores en l'edifici de l'Escola Municipal de Dansa.

A més, el primer tinent d'alcalde, Joanma Miguel, ha volgut destacar que este esforç inversor en la població "es vorà incrementat amb l'1.400.000 euros per a obra pública, pressupostats en el Pla Llíria Viva per a la recuperació econòmica i social de la ciutat".

Pujar