elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“El Desenllaç: Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga” s’estrena entre el 30 d’abril i el 4 de maig

“El Desenllaç: Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga” s’estrena entre el 30 d’abril i el 4 de maig

  La música medieval i el patrimoni local se fusionen en la primera edició d’“El Desenllaç: I Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga”, que se celebra a Llíria entre el 30 d’abril i el 4 de maig. Esta cita, organitzada per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Llíria, s’emmarca dintre de la programació especial de l’efemèride “Any de la Sang”, que commemora el centenari de la declaració de l’edifici com a Monument Nacional.

  Durant estos dies, la Ciutat de la Música acollirà una programació de concerts de música medieval, andalusina, sefardita o renaixentista d’artistes de reconegut prestigi nacional e internacional; amb l’atractiu de celebrar-se en alguns dels jaciments arqueològics o monuments del patrimoni edetà, com l’església de la Sang, els Banys Àrabs, El Forn de la Vila o els Mausoleus Romans.

  “El Desenllaç és una cita cultural imprescindible per a esta primavera” ha assegurat el regidor de Turisme i Patrimoni, Paco García “perquè es tracta d’una oportunitat fantàstica de disfrutar de la música en els marcs incomparables del ric patrimoni de la nostra ciutat. És l’ocasió perfecta per submergir-se en la història de Llíria i descobrir la riquesa de la nostra gastronomia, amb l’excusa d’una excel·lent programació musical”.

  A més de la seua finalitat turística, el festival ha perseguit una vessant d’investigació, amb el projecte “Instruments per a trobar i dansar a la Llíria del segle XIII”, que ha dut a terme la reconstrucció dels instruments representats en el teginat gòtic-mudèjar de l’església de la Sang. Els resultats del projecte es presentaran, el dissabte 4 de maig, durant el concert que Jota Martínez realitzarà amb els mateixos instruments reconstruïts. La cita, en què també participen la cantant Mara Aranda, ex l’Ham del Foc, tindrà lloc a les 19 hores a l’església de la Sang.

  Per tant, el I Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga es presenta com un esdeveniment turístic i cultural amb la garantia de la marca autonòmica Mediterranew Musix, que Turisme Comunitat Valenciana va concedir a Llíria per apostar per la fusió de la música i el turisme, com a principals atractius per als visitants.

  Una atractiva programació musical

  La primera edició d’“El Desenllaç” arrancarà el dimarts 30 d’abril, a les 22 hores, amb el concert de l’agrupació Ministriles de Amystis, especialitzada en la música renaixentista, que presentarà el seu treball “Ministrils a Europa” a l’església de la Sang.

  El festival continuarà el divendres 3 de maig amb una doble cita musical. Per una banda, el Forn de la Vila acollirà, des de les 19 hores, el concert del trio Sephardica, especialitzat en la cultura jueva de la península Ibérica, que presentarà el seu disc “Les dones que van conservar la nostra música”. I, per altra banda, l’Orquestra Imperial del Mas de Flors s’endinsarà en l’origen de les músiques polifòniques de l’Europa medieval, a partir de les 22 hores, als Mausoleus Romans.

  La cloenda d’“El Desenllaç” es produirà amb el concert que l’Ensemble Andalusí de Tetuán & Youssef El Husseini oferirà el dissabte 4 de maig, a les 22 hores, als Banys Àrabs. Esta agrupació, que és un dels referents de la música andalusina a nivell internacional, presentarà el seu disc “Romanç andalusí, moazaja i zegel”.

  Pujar