31 de maig de 2020 31/5/20

El PP demana a Civera que renuncie a la tramitació del pressupost per a 2020 i li exigix “consens” per a treballar per la ciutadania

  • La portaveu popular proposa “l'ajornament de l'IBI fins a final d'any i que s'estudie la possibilitat de realitzar una bonificació en funció de la major o menor pèrdua econòmica de les famílies”

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha demanat hui al Govern de Manolo Civera que renuncie a la tramitació del pressupost per a 2020 per estar “desfasat” davant de l'actual crisi del COVID-19 i li ha exigit “consens” per a treballar per la ciutadania de Llíria.

Mazzolari s'ha pronunciat d'esta manera en relació a la crisi sanitària i econòmica que està provocant el COVID-19 i que ha posat “de cap per avall a tot un país”. En este sentit, ha advertit que “el pressupost per a este exercici del Govern del PSOE i Compromís-MOVE no està aprovat definitivament perquè encara han de resoldre les nombroses al·legacions presentades”.

Fons de Contingència

Així mateix, ha explicat que “el pressupost ja naix amb moltes llacunes, tal com advertia la intervenció municipal, perquè el Govern del PSOE i Compromís-MOVE va dotar amb zero euros el capítol V del Fons de Contingència, partida que es reserva per a fer front a gastos imprevistos i que evita posar en risc els resultats de la programació financera”.

“Els populars advertíem de la irresponsabilitat que suposava no dotar de pressupost el Fons de Contingència per a fer front a emergències, i l'esmena que presentem per a dotar-lo de 100.000 euros va ser rebutjada pels partits d'esquerra”, ha lamentat Mazzolari, qui ha indicat que “el temps ens dóna la raó perquè ara seria un salvavides per a dotar econòmicament les mesures extraordinàries d'ajuda a la ciutadania per a fer front als efectes del COVID-19”.

Mesures econòmiques

Entre les mesures econòmiques, Mazzolari ha destacat “l'ajornament de l'IBI fins a final d'any i que s'estudie la possibilitat de realitzar una bonificació en funció de la major o menor pèrdua econòmica de les famílies”.

També, la portaveu popular hi ha assenyalat que “des de l'Ajuntament de Llíria s'impulsen bonificacions en les taxes municipals i ajudes al sector comercial i de restauració que s'ha vist obligat a tancar per l'estat d'alarma i les pèrdues econòmics de les quals seran desastroses”.

Iniciatives socials

En l'àrea social, la dirigent popular ha destacat “la necessitat de treballar en el reforç del personal del programa municipal de Servicis d'Ajuda a Domicili (SAD), perquè les persones majors o dependents tinguen garantides les seues necessitats en el seu domicili habitual”.

De la mateixa manera, ha indicat “la importància de les col·laboracions de l'Ajuntament de Llíria amb les residències de majors del municipi en tot allò que puguen necessitar, ja que s'ocupen d'un col·lectiu especialment vulnerable”.

Mazzolari hi ha assenyalat “la necessitat de realitzar proves ràpides per a detectar possibles contagis del COVID-19 en la ciutat, ja que d'esta manera s'evitaria la possibilitat que es donaren nous contagis, a l'aconseguir aïllar persones que puguen portar el virus i que siguen asimptomàtiques”.

Així, ha afirmat que “si per als majors el confinament pot ser dur, molt més ho és per als més menuts de la casa, per això, proposem que des de l'àrea de Joventut s'impulsen concursos a través de les xarxes socials municipals de dibuixos, decoració de balcons i vídeos curts dirigits als més xicotets i als jóvens del municipi, amb premis que se'ls farà arribar a les seues cases com un al·licient mentres dure el confinament. Que estos premis siguen productes o servicis dels comerços de Llíria com a papereria, material esportiu, etc.”.

Finalment, Mazzolari ha destacat que “estem en contacte amb el Govern municipal a través de reunions setmanals, aportant idees i inquietuds, traslladant propostes i moltes d'elles s'han inclòs en les mesures que l'Ajuntament està posant en marxa, des de del PP estem fent una oposició constructiva però sense deixar de fiscalitzar la gestió municipal perquè la nostra prioritat és el futur de Llíria i el benestar dels seus ciutadans”. 

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar