29 de març de 2020 29/3/20

La Crida proclama l'arribada de les Falles 2018 a Llíria

La Crida proclama l'arribada de les Falles 2018 a Llíria - (foto 1)
  • Els assistents van poder disfrutar de l'actuació oferida per l'Agrupació Musical Edetana "Vicente Giménez"

MÉS FOTOS
La Crida proclama l'arribada de les Falles 2018 a Llíria - (foto 2)
La Crida proclama l'arribada de les Falles 2018 a Llíria - (foto 3)

Centenars de fallers i falleres de les sis comissions de la localitat s'han donat cita esta vesprada a la plaça Major de Llíria per a celebrar la tradicional Crida que anuncia un nou exercici de la festa fallera.

Les falleres majors de Llíria, Carmen Tórtora i Ainhoa Martínez, han oferit en este acte un emotiu discurs en què han animat a tots els fallers, "des dels més menuts que són el futur, fins als majors, a conviure en harmonia durant estes jornades festives, com si foren una mateixa família".

Igualment, els han demanat que "obrim els nostres casals perquè tots els veïns disfruten com un faller més d'estos dies d'alegria i emoció, de la millor festa del món". I els han recordat que són "l'ànima de la festa" i han de sentir-se "orgullosos pel seu treball, que fa que es puguen mantindre vives les nostres tradicions".

Les regines falleres han estat també acompanyades per l'alcalde Manolo Civera, que els ha fet entrega de les claus de la ciutat. El primer edil ha destacat que les falleres majors "representen la unió de la nostra ciutat, que viu entregada a esta meravella de festa amb passió", i hi ha assenyalat que, durant estos dies festius, "són les millors ambaixadores universals que Llíria pot oferir".

Els assistents van poder disfrutar de l'actuació oferida per l'Agrupació Musical Edetana "Vicente Giménez" a Ca la Vila per a tancar l'acte.

Actes fallers
Després de la Crida, la capital del Camp del Túria es prepara per a viure intensament les Falles de 2018, amb una programació que es desenvoluparà fins al 19 de març.

Les comissions demostraran la seua gràcia artística en el ja consolidat festival de playbacks que se celebrarà el 4 de març en el teatre de la Unió Musical, mentres que el dia 10 els carrers de la localitat s'ompliran de l'enginy, la diversió i la música del Tren Faller.

Entre el 14 i el 15, els monuments prendran els seus enclavaments habituals a l'espera de la visita del jurat. Perquè en la vesprada del 16 es coneixeran els premis de les Falles de 2018, en una de les cites més esperades de la setmana fallera.

Per al 18 de març queda reservat un dels actes més emotius d'estes celebracions, l'Ofrena que enguany tornarà a realitzar-se a l'església de l'Assumpció. El dia de Sant Josep, el programa d'activitats començarà amb una missa a la parròquia de Sant Francesc, per a continuar amb una cercavila i una mascletà a la plaça Major. La Nit de la Cremà posarà l'impressionant colofó a les Falles 2018 en el municipi edetà.

Pujar