18 de gener de 2021 18/1/21

El Consorcio Valencia Interior ajorna el cobrament del rebut del tractament de residus a octubre

El Consorcio Valencia Interior ajorna el cobrament del rebut del tractament de residus a octubre - (foto 1)
  • El ple de Llíria va sol·licitar a l'entitat que se sumara a la iniciativa de poder ajornar el pagament d'esta taxa al segon semestre de l'any

El Consorcio Valencia Interior (CVI) ha accedit a l'ajornament sol·licitat per l'Ajuntament de Llíria i altres consistoris del Pla Zonal del Camp de Túria, Hoya de Buñol, Serranía, Rincón de Ademuz i Requena-Utiel, procedint a modificar el període de recaptació en voluntària que passa de l'1 d'octubre a l'1 de desembre.

Segons ha explicat la regidora de Gestió de Residus, Mª Cruz García Pedrero, “el ple de Llíria va aprovar la setmana passada una moció dirigida a instar al CVI a realitzar un ajornament del pagament de la taxa de l'exercici de 2020 per al segon semestre de l'any. També se sol·licitava que s'estudiara la possibilitat de l'adequació i reducció de la Taxa de Tractament de Residus Sòlids Urbans a comerços, negocis, establiments i empreses que, amb l'excepcionalitat generada per l'Estat d'Alarma, no hagueren generat residus amb motiu del seu tancament obligatori durant estos mesos de 2020”. Esta proposta va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

Davant esta petició, el Servei de Recaptació de Tributs de la Diputació de València, que és el que gestiona estos rebuts, ha procedit a establir un nou calendari de pagaments en voluntària, al mateix temps que recorda als contribuents la possibilitat de domiciliar o fraccionar el seu pagament.

Per a Mª Cruz García, “esta mesura se suma a les que molts ajuntaments estem impulsant en estos moments de crisi, facilitant així als contribuents que no hagen de fer front a pagaments de tributs mentre no estan generant cap ingrés”.

Pujar