elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica presenta l'oficina OTEA a Llíria

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica presenta l'oficina OTEA a Llíria
  • Este servei s'encarregarà d'assessorar sobre estalvi energètic i autoconsum renovable a la ciutadania

MÉS FOTOS
La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica presenta l'oficina OTEA a Llíria - (foto 2)
La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica presenta l'oficina OTEA a Llíria - (foto 3)

L'alcalde de Llíria Joanma Miguel i membres de la corporació municipal han assistit este matí a la presentació de l'Oficina OTEA (Oficina de Transició Energètica i Acompanyament). Este nou servei de la Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica pretén contribuir a l'estalvi energètic de les persones i famílies valencianes, promovent sistemes d'autoconsum mitjançant energies renovables i les tecnologies descarbonitzades.

Des de l'oficina es vol donar a conéixer les Comunitats Energètiques Locals (CELs), oferir una nova cultura energètica a la ciutadania, informar sobre les ajudes i beneficis lligats a les instal·lacions d'autoconsum i la creació d'estes comunitats.

Des de l'Ajuntament de Llíria es dona una vital importància a esta iniciativa per a poder aconseguir un nou model sostenible, accessible i just per a la societat i el medi ambient. L'Oficina, que comptarà amb una inversió fins a 2023 de 700.000 euros, ha iniciat el seu recorregut amb una primera presentació a Llíria.

El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana albergarà la seu permanent d’OTEA i és una eina més de les que ha posat en marxa la Conselleria per a fomentar la transició energètica, com la posada en marxa del Pla 'Municipis en xarxa', per a la creació de comunitats energètiques de gestió municipal.

L'oficina està a la disposició de qualsevol entitat, col·lectiu o grup de persones per a poder fer assessorament més directe, amb xarrades o atenció pràctica per a fomentar l'estalvi energètic i el consum.

 

Pujar