elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La consellera Gabriela Bravo anuncia que Llíria comptarà amb un nou palau de Justícia a la fi de 2023

La consellera Gabriela Bravo anuncia que Llíria comptarà amb un nou palau de Justícia a la fi de 2023
  • Serà un edifici de 10.000 metres quadrats en sis plantes que costarà 17,5 milions i concentrarà els jutjats que ara estan en tres seus

MÉS FOTOS
La consellera Gabriela Bravo anuncia que Llíria comptarà amb un nou palau de Justícia a la fi de 2023 - (foto 2)

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que el nou Palacio de Justícia de Llíria estarà acabat a la fi de 2023 després d'una inversió de 17,5 milions d'euros per a alçar un edifici de sis plantes.

La titular de Justícia del Consell ha presentat hui el projecte a Llíria en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde Manolo Civera i de la presidenta de la Mancomunitat del Camp de Túria, María Dolores Cel·la.

El nou palau de Justícia, que forma part del Pla d'Infraestructures Judicials de la Generalitat, se situarà en un solar de l'avinguda de Bétera, en un edifici de quasi 11.000 metres quadrats repartits en sis plantes i dos soterranis. Allí es concentraran els òrgans i serveis judicials que, ara mateix, estan repartits en tres locals diferents del municipi edetà.

L'alcalde Manolo Civera ha destacat que, “després de 15 anys d'espera, per fi vorà la llum esta infraestructura tan necessària per a tot el col·lectiu de professionals que treballa en les dependències judicials de Llíria, i que ho fa actualment en unes condicions complicades per falta de l'espai adequat, a més de facilitar un millor servei a la ciutadania”.

En este sentit, la nova seu s'ha dissenyat per a albergar 600 persones cada dia, entre els 100 professionals que treballaran allí i les 500 persones usuàries previstos. A més, estarà dotat dels més moderns sistemes d'il·luminació i climatització i serà completament digital.

La inversió en el Palau de Justícia serà de quasi 17 milions i mig d'euros. “Realitzarem la tramitació per la via d'urgència ja que preveiem poder licitar les obres el mes vinent de juliol de manera que, després de 24 mesos de treballs, a la fi de 2023 estarà conclosa la nova seu judicial, per a atendre una població de 170.000 persones repartida en 41 municipis”, ha explicat la consellera Gabriela Bravo.

A més dels set jutjats que té actualment este partit judicial, en el nou edifici hi haurà lloc per a tres més en el futur i “solucionem així un problema enquistat des que, l'any 2006, l'Ajuntament va cedir a la Generalitat un solar de 2.000 metres quadrats per a construir els nous jutjats”, ha afegit la titular de Justícia.

Pujar