20 de gener de 2021 20/1/21

Castellano proposa que el Consistori adquirisca tauletes amb Internet perquè els alumnes més vulnerables puguen seguir les seues classes a distància

  • El regidor popular destaca que “l'objectiu és reforçar la docència online, perquè els estudiants no perden el final de curs i que esta situació no acabe sent un llast per al seu futur

El regidor del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Miguel Castellano, proposa que el Consistori edetà adquirisca tauletes amb connexió a Internet perquè els alumnes més vulnerables puguen seguir les seues classes a distància.

Castellano s'ha pronunciat així en relació amb la dificultat de molts alumnes per a poder seguir les classes a distància al no tindre les ferramentes suficients per a això. Cal recordar que després de la suspensió de l'activitat lectiva presencial a causa dels efectes del COVID-19, els centres educatius han continuat desenrotllant les seues activitats recorrent a altres modalitats d'ensenyança i aprenentatge, per la qual cosa els estudiants necessiten disposar en la seua vivenda de tauletes amb connexió a Internet integrada.

El dirigent popular hi ha assenyalat que “les tauletes amb accés a Internet aniran destinades a les famílies més desfavorides del municipi de Llíria, per a mantindre les activitats lectives online i garantir d'esta manera l'accés educatiu en igualtat de condicions per a tots els estudiants”.

De la mateixa manera, el regidor popular ha destacat que “l'objectiu és reforçar la docència online, perquè els estudiants no perden el final de curs i que esta situació no acabe sent un llast per al seu futur” i hi ha assenyalat que “d'esta manera l'Ajuntament de Llíria compliria amb l'Objectiu 4 de l'Agenda 2030”.

Distribució de tauletes de la Conselleria

Castellano ha explicat que, després dels diferents comunicats de la Conselleria d'Educació amb instruccions sobre la distribució i l'ús de tauletes per a l'alumnat, “hem pogut constatar que el nombre de tauletes que correspon a cada institut es determina en funció de les seues unitats educatives, a més d'un extra d'unitats per als centres l'índex del qual socioeconòmic de l'alumnat siga més davall. Açò implica que un institut habitual de quatre unitats per nivell educatiu rebrà 16 tauletes amb connexió integrada, i si és de nivell socioeconòmic davall, rebrà 25”.

“Però en el cas d'Educació Primària --sobre tot els nivells de 5t i 6t les tauletes han anat destinades exclusivament als centres que tenen un índex socioeconòmic i cultural més davall (ISEC 1 i 2), sense que cap família del municipi de Llíria haja tingut opció de disposar d'estos dispositius electrònics”, ha denunciat l'edil, qui ha insistit en la necessitat de que el Consistori edetà “s’implique per a no abandonar els estudiants de Llíria”.

Assignació de tauletes

Castellano ha explicat que “l'assignació de les tauletes a l'alumnat es realitzarà per part del centre educatiu, amb un informe previ des de l'àrea de Servicis Socials. Quan la família rep la tauleta assignada firmarà la recepció en qualitat de préstec mentres dure la suspensió de l'activitat educativa presencial i haurà de tornar-la al centre on haja estat escolaritzat en el moment en què es reprenga l'activitat educativa presencial, en tot cas, abans de que finalitze el curs escolar. Estes tauletes assignades formaren part del material informàtic del centre”.

Finalment, l'edil popular ha subratllat “el gran esforç realitzat pel professorat, l'alumnat i el conjunt de la comunitat educativa per continuar la seua activitat formativa en estes condicions anòmales derivades de l'actual estat d'alarma per COVID-19”.

Pujar