elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un brot amb més de cent casos afecta a una residència de Llíria

Un brot amb més de cent casos afecta a una residència de Llíria
  • L'alcalde de la localitat envia un missatge de tranquil·litat però demana precaució en les reunions amb amics i familiars

L'Ajuntament de Llíria vol traslladar un missatge tranquil·litat a la ciutadania pel brot sorgit en la residència Saba de Llíria, en la qual després d'un garbellat a 120 persones, s'han detectat més de 100 positius entre professionals del centre i residents, ha confirmat el consistori en un comunicat.

En aquests moments, hi ha 5 residents que han requerit hospitalització, encara que el seu estat no revist gravetat. La majoria de les persones contagiades presenten en principi símptomes lleus.

La residència es troba sota Vigilància Activa de Control Sanitari,en el grau 2, per personal del Departament de Salut Arnau-Llíria: "De manera constant exerceixen vigilància activa sobre la situació i es van prenent les decisions sobre mesures a establir sobre la ubicació i aïllament en el centre, mesures higièniques i de protecció, coordinació per al diagnòstic, seguiment i, en el seu cas, derivació sanitària dels residents". L'alcalde Manolo Civera ha destacat que la situació "està baix control i no ha d'existir cap motiu d'alarma per a la població".

Igualment, ha informat que l'Ajuntament ha posat a la disposició de la Generalitat, la residència i els familiars de les persones internes "tota l'ajuda i els recursos municipals necessaris per a afrontar amb les majors garanties aquest brot".

Finalment, ha insistit a la ciutadania en "la necessitat de continuar extremant les mesures de prevenció per a frenar els contagis, especialment pel que fa a reunions de caràcter familiar o social, perquè al final també depenen de nosaltres mateixos protegir la nostra salut i la de la resta de les persones".

Pujar