Castellano

L'IPC puja en la Comunitat Valenciana i escala fins al 4% a l'abril

L'IPC puja en la Comunitat Valenciana i escala fins al 4% a l'abril
  • Puja un punt respecte al mes de març, encara que es modera en el preu dels aliments

La taxa anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) general el mes d'abril és del 4,1%. Aquesta variació és huit dècimes major que la registrada el mes anterior.

En el cas de la Comunitat Valenciana ha pujat un punt respecte al mes de març i se situa en un 4%, una dècima menys que l'índex general.

Els grups que destaquen per la seua influència en l'augment de la taxa anual són:

  • Habitatge, que augmenta la seua variació quasi cinc punts i mig, fins al –10,8%. Aquest comportament és pel fet que els preus de l'electricitat disminueixen amb menor intensitat que l'any passat.
  • Cal assenyalar, encara que en sentit contrari, la baixada dels preus del gas, que van augmentar a l'abril de 2022.
  • Transport, que situa la seua taxa en el 0,6%, quasi cinc punts i mig major que la del mes passat. Aquest increment es deu al la pujada dels preus de carburants i lubrificants per a vehicles personals, enfront del descens del mateix mes de l'any passat.

Per part seua, entre els grups amb influència negativa destaquen:

  • Aliments i begudes no alcohòliques, amb una taxa del 12,9%, més de tres punts i mig per davall de la del mes anterior. Influeix en aquest comportament la baixada dels preus dels llegums i hortalisses, que van pujar a l'abril de 2022, i que l'augment dels preus de la carn, el pa i cereals, els olis i grasses i la llet, formatge i ous és menor que el de l'any passat.
  • Vestit i calçat, amb una taxa del 2,2%, un punt inferior a la del mes anterior. Aquesta evolució es deu al fet que els preus de tots els seus components augmenten aquest mes menys que a l'abril de 2022.
Pujar