21 de novembre de 2019 21/11/19

Marzà anuncia el programa ‘Tria un llibre’ perquè 6.000 escolars de Castelló tinguen llibres de lectura gratuïts

  El cap de llista de Compromís a les Corts Valencianes, Vicent Marzà, ha aprofitat hui un acte amb la candidata a l’alcaldia de Compromís per les Alqueries, Betlem Albero, per a anunciar que “si la ciutadania ens dóna la seua confiança i Compromís torna a governar posarem en marxa la campanya ‘Tria un llibre’, una de les mesures del programa de Compromís per al foment de la lectura, que és una ferramenta essencial per a consolidar una societat crítica i de futur”. Marzà ha detallat que “amb el projecte ‘Tria un Llibre’ fins a 6.000 xiquets i xiquetes castellonenques de 6 anys tindran l'oportunitat d'adquirir en les llibreries del nostre territori de forma gratuïta un llibre de lectura”. L'objectiu de la mesura és “afavorir que les famílies s’apropen a les llibreries, incentivem la lectura i animem la lectura en l'àmbit familiar”.

  “Volem convertir l'educació i la cultura en eines de transformació social i d'eliminar les desigualtats. En aquests quatre anys, només en educació i cultura s'han fet passos importants. Hem rebaixat les ràtios; millorat les infraestructures educatives, rebaixat les taxes universitàries i augmentat les beques, eliminat barracons, incrementat el nombre de professors; hem aconseguit amb Xarxa Llibres cap família passi vergonya per no poder comprar els llibres de text i hem incrementat els beneficiaris de beques menjador; s’està revitalitzant una indústria cultural... Hem fet molt, però volem fer més”. “En quatre anys hem eliminat el copagament farmacèutic, accelerat les ajudes a la dependència… hem recuperat drets per a tots i totes. I el 28A la ciutadania ha de decidir entre consolidar aquests drets, o tornar enrere; entre avanços per a tots o privilegis per a uns pocs”.

  ESCOLETA I POSADA EN VALOR DEL REPLÀ

  Per part seva, la candidata a l'alcaldia de les Alqueries, Betlem Albero, ha afirmat davant els assistents que “aquí, a les Alqueries, en les Corts i en el Congrés, la presència de Compromís és la que decidirà si hi ha governs de progrés o tornem enrere. Per això, el 28A cal omplir les urnes de somriures”. Albero ha recordat que “només amb Compromís a l'Ajuntament hem aconseguit integrar l’Escoleta en la xarxa de la Generalitat, la qual cosa ha benefiado a les famílies amb el bo i amb la gratuïtat. I només la pressió de Compromís ha activat la recuperació del Replà, com a element patrimonial essencial per a la història del nostre municipi”.

  ocultar
  Marzà anuncia el programa ‘Tria un llibre’ perquè 6.000 escolars de Castelló tinguen llibres de lectura gratuïts
  Pujar