elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries obri el Pla d'Igualtat a les propostes de la ciutadania

  • L'Ajuntament està elaborant un diagnòstic per a conéixer la situació de la localitat i treballar ajustant el projecte a les necessitats existents

L'Ajuntament de les Alqueries està elaborant el Pla d'Igualtat Municipal i ha obert el projecte a les aportacions de la ciutadania. L'alcaldessa, Esther Lara, explica que “estem elaborant un diagnòstic inicial per a conéixer en quina situació ens trobem i posteriorment buscar les solucions que cal aplicar perquè el nostre municipi siga més inclusiu i treballe per la igualtat. És una prioritat que ens hem marcat com a govern perquè les desigualtats entre les dones i els homes s'han de solucionar entre totes i tots i com a administració més pròxima a la ciutadania, pensem que l'Ajuntament ha de treballar en aquesta direcció”.

Per a recollir l'opinió de les veïnes i veïns de les Alqueries, l'Ajuntament, juntament amb l'empresa encarregada de l'elaboració del pla, ha creat un qüestionari que es podrà trobar en la web i en les diferents xarxes socials del consistori. “Es tracta d'una consulta participativa voluntària que busca conéixer l'opinió de les persones que viuen al nostre poble. A més, durant el període de recollida d'informació s'ha demanat informació a les altres administracions sobre violència de gènere o a les associacions del municipi sobre la composició dels seus associats i juntes directives. Una vegada tinguem tota la informació, passarem a la redacció de les conclusions i a l'elaboració del pla, que recollirà unes accions per als pròxims quatre anys que sempre buscaran millorar la situació de les veïnes de les Alqueries”, explica Lara.

En el qüestionari online, la ciutadania haurà de proposar cinc aportacions, com a màxim, sobre els problemes i cinc sobre les propostes més importants que ha d'escometre el municipi en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes. “Aquest equip de govern té clar que la ciutadania té molt a dir en la gestió municipal, perquè les Alqueries ho fem entre totes i tots, per això tenim el compromís d'intentar conéixer l'opinió de la població en aquells aspectes en els quals siga possible. Això millorarà la presa de decisions i la qualitat de vida de la ciutadania”, conclou l'alcaldessa.

El qüestionari es pot trobar en aquesta adreça web: https://forms.gle/958aXt91osFc48qi6

Pujar