20 d’octubre de 2020 20/10/20

Les Alqueries aposten per unes festes patronals “sense sexisme ni agressions”

Les Alqueries aposten per unes festes patronals “sense sexisme ni agressions” - (foto 1)
  • Les penyes, la música i els bous grans protagonistes de les festes patronals 2018

MÉS FOTOS
Les Alqueries aposten per unes festes patronals “sense sexisme ni agressions” - (foto 2)

El municipi castellonenc de les Alqueries està ja preparat per a donar el tret d'eixida a les seues tradicionals festes patronals en honor a la Virgen del Niño Perdido. Les festes donaran inici aquest dijous 4 amb el volteig de les campanes i tret de moretes, i es perllongaran fins al 14 d'Octubre quan la Reina de les Festes i les seues Dames tancaran deu dies plens d'emocions.

Enguany des del consistori s'ha volgut fer una especial crida a tots els veïns i veïnes per a gaudir de les festes "amb alegria i civisme". En aquest sentit, s'ha volgut fer un especial recalcament en la violència sexual engegant la iniciativa "En les festes patronals ni sexisme ni agressions". Amb aquest manifest l'Ajuntament de Alqueries ha volgut mostrar el seu rebuig a qualsevol tipus d'agressió, ja siga per qüestions de gènere, d'identitat sexual o de raça.

Unes festes amb essència tradicional

El programa de festes presentat per a enguany cerca, segons la seua alcaldessa, Esther Lara Fonfría, 'preservar l'essència tradicional i integrar les demandes dels nous temps'. És per açò, que al llarg dels deu dies de festa trobem activitats per a tots els gustos i edats.

A més de totes les activitats organitzades, no cal oblidar que una part important d'aquests dies de celebració recau sobre la Reina i les seues Dames. Enguany l'afortunada a ostentar el càrrec de Reina de les festes 2018 és Inma Fornet Ventura, qui estarà acompanya de les seues dames Alba Lozano, Andrea Verdegal, Ángela Gil, Laura Capella, Marta Capella i Vanessa Gargallo. Totes elles seran presentades en un acte que tindrà lloc el dia 4 a les 22.30h en el Saló Cooperatiu de la Fundació Caixalqueries. Presentació a la qual li seguirà un ball de gala amenitzat pel grup de música Huracà.

Bous, música i penyes

Les activitats organitzades per l'Ajuntament per a les festes 2018 ofereixen una gran varietat d'opcions amb les quals gaudir dels dies grans de Les Alqueries. Els protagonistes principals, sens dubte, els bous, la música i les penyes:

El divendres 5 d'octubre hores abans que es pronuncie el pregó de festes es podrà gaudir de l'III Torneig de '*BEER PONG' en la Calle Rio Sec número 5. Es tracta d'una activitat per a la qual és necessària una inscripció prèvia i que ha sigut organitzada per la penya DESFALKTS. L'inici del torneig està previst per a les 19h.

Aqueix mateix dia, però a la nit, els carrers del poble s'ompliran de gent i de festa amb una concentració i cercaviles amenitzat per la xaranga CURTS DO IT. Però no serà l'única xaranga d'aquestes festes, ja que el dilluns 8 tindrà lloc la V Macro Xaranga de penyes on a més en finalitzar actuarà el grup 'Los Mataos'.

Un dels dies grans d'estes festes serà el diumenge dia 7 quan, a més de celebrar el dia de la bici amb una volta popular al poble, es realitzarà la tradicional ofrena de flors a la Virgen del Niño Perdido. Un dia carregat d'emocions que conclourà amb el concurs de paelles. A més, des de l'organització s'ha volgut reservar un dia complet en honor a les penyes del poble. El dia triat ha sigut el dia 9, moment en el qual totes les penyes es reuniran per a començar el dia amb un esmorzar de germanor en el recinte del mercat i realitzaran una paella monumental, a la qual li seguirà un tardeo remember. Per als més xicotets de la casa, el dia 10 s'oferirà un berenar infantil en la Plaça Major acompanyada de llits elàstics, jocs populars, pinta-cares... i moltes sorpreses.

Finalment, pel que fa a la programació de bous i tancaments, estan previstos realitzar un total de 10 distribuïts al llarg de tots els dies de festa.

Les orquestres

Les orquestres són sempre el plat fort de qualsevol festa patronal, per la qual cosa no podien faltar en la programació de Les Alqueries. Per a aquests 10 dies estan previstes les següents:

• Divendres 5 d'octubre: L'orquestra SCREAM actuarà en la Plaça Major passada la mitjanit.
• Dissabte 6 d'octubre: L'actuació musical de la nit serà a càrrec de l'orquestra ELGRUPO.ES.
• Dilluns 8 d'octubre: En el recinte del Mercat a partir de la mitjanit es podrà gaudir de l'actuació de l'orquestra ALABAMA.
• Dijous 11 d'octubre: En la Plaça Major a les 00.30h actuarà el DJ Marc Melchor.
• Dissabte 13 d'octubre: L'última orquestra de les festes 2018 serà la de EUFORÍA qui amenitzarà la nit, a partir de les 00.30h, a tot aquell que s'acoste a la Plaça Major.

Pots consultar el programa complet de les festes 2018 punxant ací.

Pujar