elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Vall d'Uixó clama contra la paràlisi de les obres de l'ambulatori

La Vall d'Uixó clama contra la paràlisi de les obres de l'ambulatori
    MÉS FOTOS
    La Vall d'Uixó clama contra la paràlisi de les obres de l'ambulatori - (foto 2)

    La Vall d'Uixó ha protestat aquest divendres al migdia per a exigir la fi de la paràlisi de les obres del Centre de Salut Integrat (CSI).

    Des del sindicat CSIF reclamen mesures per a “resoldre de manera urgent els problemes entre l'empresa concessionària i la Conselleria de Sanitat, que han derivat en la detenció dels treballs, que van arrancar fa quasi quatre anys, a l'octubre de 2019, de manera que puguen reprendre's de manera immediata i així el centre puga entrar d'una vegada en funcionament”.

    “Estem parlant d'una instal·lació molt necessària per a donar servei a una població que ha crescut de manera exponencial en els últims exercicis i que necessita d'un servei sanitari digne”, han recalcat des de CSIF, que han recordat que “encara que els treballs tenien inicialment un termini d'execució de 19 mesos, ja han passat més de 46 des que van arrancar les obres, per la qual cosa demanem que es reprenguen al més prompte possible, ja que aquesta situació perjudica tant la ciutadania com al propi personal sanitari”.

    Cal recordar que les obres van començar a l'octubre de 2019 i consistien en una reforma necessària per a un edifici antic i que tenia com a objectiu atendre les necessitats sanitàries de la població, també amb més personal.

    Des de Conselleria, per part seua, expliquen que les obres d'aquest ambulatori van necessitar d'una modificació, amb un cost de quasi 500.000 euros, per a millorar diferents aspectes que no estaven recollits en el plec inicial.

    Així, en aquests moments està pendent la modificació del contracte d'obra, que des de la Generalitat creuen que podrà estar llesta la setmana vinent. D'aquesta manera, es podran reprendre les obres en un termini d'uns 10 dies i concloure de manera definitiva el centre, ja que es troba en l'última fase.

    Sorolls i avaries

    En tot aquest temps, més del doble de l'inicial, “els professionals que treballa en el centre han acceptat la situació i han continuat proporcionant l'atenció sanitària que precisa la població, amb una pandèmia pel mig, en unes condicions de treball molt difícils”, segons apunten en un escrit que circula per xarxes socials.

    A més, asseguren que “hem patit sorolls que feien impossible atendre el telèfon, avaries constants de comunicacions, talls de llum i aigua, canvis freqüents d'ubicació per a permetre el desenvolupament de les obres i falta d'espai per a atendre la població i desenvolupar totes aquelles activitats per a les quals estem capacitats i no podem dur a terme des de fa diversos anys”.

    Així mateix han lamentat que “han deixat d'acudir amb la freqüència necessària els especialistes hospitalaris, amb el consegüent augment de les llistes d'espera, el servei de radiologia es troba desplaçat a l'hospital de la Plana, l'odontòleg no pot treballar tots els dies per compartir espai en el centre de salut la Vall 2 i nosaltres no podem realitzar espirometries, retinografies, cirurgia menor i programes comunitaris amb educació grupal per la falta d'espais”.

    Pujar