elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Vall d'Uixó celebra aquest mes d'octubre el 275 aniversari de les festes de la Transladació

La Vall d'Uixó celebra aquest mes d'octubre el 275 aniversari de les festes de la Transladació
  • La parròquia del Sant Ángel Custodi ha previst quatre jornades d'activitats

La parròquia del Sant Ángel Custodio de la Vall d'Uixó celebrarà a partir del 10 d'octubre la festes de la Trasladación del Senyor, que enguany compleix el seu 275 aniversari, una celebració que coincidirà amb les festes patronals en honor a la Sagrada Família i el Santíssim Crist.

Cal assenyalar que el dia central de les festes serà el diumenge 9 d'octubre quan es compliran els 275 anys de la Trasladación del Santíssim Sagrament a la parròquia del Sant Ángel Custodio. El bisbe de Sogorb-Castelló, Casimiro López Lorente, presidirà la Santa Missa.

Així, el dilluns 10 d'octubre, la jornada començarà amb un volteig de campanes i el tret de bombes reals anunciant la solemnitat dels excelsos patrons de la Vall d'Uixó i a les 10.00 hores començarà el trasllat processional i la romeria a l'ermita de la Sagrada Família, on el bisbe de la Diòcesi de Tortosa, Enrique Benavent, oficiarà la Solemne Missa.

A la vesprada, en la parròquia del Sant Ángel se celebrarà l'Eucaristia i a continuació serà la Solemne Processó de la Sagrada Família.

El dimarts 11 d'octubre, festivitat del Santíssim Crist, la jornada començarà amb el volteig de campanes i el tret de bombes reals, a la vesprada s'oficiarà la Missa presidida pel Bisbe Auxiliar de València, Javier Salines, i a continuació la imatge del Santíssim Crist eixirà en processó.

El dissabte 15 d'octubre, a les 11.00 hores es realitzarà un certamen de pintura per als xiquets en la plaça del Sant Ángel i a la vesprada s'oficiarà una missa pels difunts de la parròquia.

Les festes de la Trasladación finalitzaran el diumenge 16 d'octubre amb un concert a càrrec de la Banda Simfònica del Centre Instructiu d'Art i Cultura (CIAC) en la plaça del Sant Ángel, que finalitzarà amb un gran castell de focs artificials.

Pujar