elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FALLES 2024

Peñarroja retrà homenatge a la Nuleta, la taronja de la Plana, en la primera mascletà de València

Peñarroja retrà homenatge a la Nuleta, la taronja de la Plana, en la primera mascletà de València
  • El pirotècnic de la Vall d'Uixó dispararà 126 quilos de pólvora en una mascletà clàssica

La pirotècnia Peñarroja encén, un any més, la metxa de les Falles a València amb la primera mascletà que es dispararà a les 14.00 hores en la plaça de l'Ajuntament.

Amb les víctimes de l'incendi de l'edifici de Campanar encara en la ment de tots els valencians, el coheter de la Vall d'Uixó vol rendir un homenatge a totes elles. Per a això plantejarà a protocol realitzar un minut de silenci i col·locarà un ram de flors en la plaça en record pels morts i damnificats en l'incendi de les dos torres.

La mascletà d'enguany tindrà un color taronja especial. Els papers que emboliquen els coets que faran ressonar la plaça de l'Ajuntament de València seran de color taronja en homenatge a la nova marca de taronges de la Plana: Nuleta.

Pepe Nebot Peñarroja, propietari de la pirotècnia de la Vall d'Uixó amb més de 120 anys d'història, ha explicat que amb l'homenatge a la Nuleta “volem que la gent d'ací i de fora conega que hi ha una taronja que es produïx a la Plana que és d'alta qualitat”.

D'esta manera, la pirotècnia de la Vall d'Uixó vol reivindicar el món agrari que “ara està en una situació penosa” i es col·loca a l'any del sector del camp i dels agricultors.

La mascletà que dispararà Peñarroja el divendres 1 de març comptarà amb 126 quilos de pólvora, serà “bàsica” i aprofitarà els coets “per a parlar al públic” amb una mascletà que comptarà amb productes d'alta qualitat “i que agrade al públic”.

Pujar