elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les parròquies de l'Arxiprestat de la Vall d'Uixó peregrinen a la Catedral de Sogorb

Les parròquies de l'Arxiprestat de la Vall d'Uixó peregrinen a la Catedral de Sogorb
  • Centenars de fidels van acompanyar al Bisbe en el 775 aniversari de la Càtedra a Sogorb-Castelló

MÉS FOTOS
Les parròquies de l'Arxiprestat de la Vall d'Uixó peregrinen a la Catedral de Sogorb - (foto 2)

Els fidels de les parròquies que integren l'arxiprestat de La Vall d´Uixó, al costat dels seus rectors, han peregrinat hui a la Catedral, per a guanyar el Jubileu pel 775é aniversari de la creació de la seu episcopal a la ciutat de Sogorb.

Les parròquies convocades en aquesta ocasió eren les de: Xilxes, La Llosa, Alfondeguilla, Moncofa, La Vall d´Uixó i Almenara. Han acudit al voltant de 500 persones, omplint per complet la Catedral, sent aquesta la peregrinació que més fidels ha congregat de les que s'han celebrat fins hui.

Com en les anteriors, els pelegrins han orat davant el Santíssim en la capella del Seminari, on també s'han pogut confessar. Després d'això, al costat del Bisbe, han iniciat la peregrinació guiats per la creu fins a la Porta Santa de la Catedral. Travessat el seu llindar, han fet estació en la primera font baptismal i en el Sagrari.

Després, mentre s'interpretava l'Himne de l'Any Jubilar “Heus ací l'estatge de Déu”, ha donat principi la Missa del Pelegrí.

En l'homilia, el Bisbe ha assenyalat que "la Catedral de pedra ens recorda que els cristians estem cridats a ser – a través de l'acció de l'Esperit Sant, de la Paraula de Déu i dels sagraments – un temple de pedres vives, la casa de Déu".

Però per a això "hem d'edificar-nos en Crist, sent necessari deixar-se transformar i purificar contínuament per Déu, i vivint amb alegria el gran don que cadascun de nosaltres hem rebut, de manera que el Senyor i el seu Evangeli arribe a tots".

A més, ha exhortat a aprofitar aquest any Jubilar, un temps de gràcia per a convertir-nos al Senyor, que ens ajudarà a créixer en la comunió i a sentir i a estimar a l'Església diocesana com a pròpia. Sense aqueixa conversió de cor a Déu no serà possible la necessària renovació personal i de la nostra Església, per a eixir a la missió i portar a uns altres l'alegria de l'Evangeli.

Pujar