elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ministeri de Treball descàrrega sobre la Generalitat el tancament de la planta de Nordex en la Vall

El Ministeri de Treball descàrrega sobre la Generalitat el tancament de la planta de Nordex en la Vall
  • Els treballadors inicien la segona setmana de vaga indefinida

MÉS FOTOS
El Ministeri de Treball descàrrega sobre la Generalitat el tancament de la planta de Nordex en la Vall - (foto 2)

Quaranta dies han passat des que Nordex/Acciona comunicara als seus 94 treballadors de la planta de la Vall d'Uixó l'acomiadament col·lectiu i el tancament de la fàbrica d'aerogeneradors i els treballadors continuen amb la segona setmana de vaga indefinida.

En tot aquest temps, han mantingut reunions amb tots els partits polítics, hui amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb una trobada en el Palau al qual han assistit els alcaldes de Sagunt i de la Vall d'Uixó, i la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez.

Puig ha mostrat el seu suport a la plantilla i ha transmés als treballadors l'aposta del Consell per modificar el model energètic en favor de les energies renovables”.

És precisament sobre la Generalitat sobre qui ha descarregat tota responsabilitat el Govern d'Espanya davant el tancament de Nordex. El diputat nacional del Partit Popular per Castelló, també de la Vall d'Uixó, Óscar Clavell, va remetre el passat 24 de febrer una pregunta per escrit al Govern arran de les declaracions realitzades per part de l'alcaldessa de la ciutat, Tania Baños, assegurant que li constaven contactes entre l'empresa, la Generalitat i el Govern d'Espanya per a trobar alternatives al tancament.

Així, el diputat vallero ha preguntat si va existir algun contacte per a evitar el tancament i les conclusions aconseguides.

En la seua resposta, el Govern d'Espanya assegura que “es desconeixen les mesures amb impacte en l'ocupació adoptades per la companyia o els extrems del vaig expedientar de regulació d'ocupació presentada i la tramitació de la qual, en tot cas correspon a l'autoriadad laboral de la Comunitat Valenciana, que és necessàriament la competent en referir-se a una empresa que compta amb un únic centre de treball situat a la província de Castelló, i no al citat Ministeri”.

Per a Clavell, “el Govern es desentén i diu que és competència autonòmica” pel que ha assenyalat que “em sembla molt bé que vinguen des d'Unides Podem a participar en les concentracions en la Vall, però mentre ací diuen una cosa, a Madrid el Ministeri del seu mateix partit diu la contrària”.

Pujar