elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fracassa el carnet de pagament de l'esportista a la Vall d'Uixó: recapten 8 vegades menys del previst

Fracassa el carnet de pagament de l'esportista a la Vall d'Uixó: recapten 8 vegades menys del previst
  • Només mil vallers que no pertanyen a clubs es donen d'alta en aquesta nova modalitat d'ús de les instal·lacions esportives

MÉS FOTOS
Fracassa el carnet de pagament de l'esportista a la Vall d'Uixó: recapten 8 vegades menys del previst - (foto 2)

El govern de la socialista Tania Baños, alcaldessa de la Vall d'Uixó, segons el PP, "ha fracassat de manera rotunda en la imposició d'un 'tasazo' esportiu als veïns de la ciutat que han fugit de l'impost revolucionari tal com constaten les dades hui fets públics pel Partit Popular".

Marga Marco, regidora del PP en la Vall, ha explicat que dels 400.000 euros que el govern de Baños va preveure recaptar en el pressupost de 2021, “només s'han ingressat 50.000 euros”. “Els números constaten el rotund fracàs de l'esquerra a imposar a la ciutadania un 'tasazo' indegut per l'ús de les instal·lacions esportives”.

L'efecte aconseguit, ha assenyalat Marco, “ha sigut precisament el contrari. La gent ha deixat d'acudir a les dependències esportives perquè els tocava pagar. I la seua fugida s'ha traduït en una caiguda d'ingressos que ha sigut una huitena part de la previsió desorbitada que havia marcat l'alcaldessa en el pressupost”.

Les conseqüències “es tradueixen en un desajustament presupuestari de 350.000 euros amb els quals el PSOE va unflar el pressupost per a aquest exercici”. Això comportarà moviments “econòmics que esperem no perjudiquen els veïns en matèria de serveis, ja que el dèficit s'haurà de compensar amb altres partides”.

D'altra banda, explica la regidora, s'ha traslladat a la ciutadania un missatge recaptatori que només provoca fugides en lloc de generar nous socis. En efecte, els carnets que ha registrat el govern de Baños s'han reduït a 1.000 usuaris als quals calen sumar els 2.202 pertanyents a clubs esportius.

Des del Partit Popular de la Vall d'Uixó reivindiquen inversió enfront de 'tasazos'. “No desitgem que s'impose a la població un impost més per l'ús d'instal·lacions esportives que no haurien de pagar. Només aconseguim que les dependències baixen en nombre d'usuaris i es prive a la població d'instal·lacions que promouen la sana pràctica de l'esport i l'exercici”. En aquest sentit, ha conclòs Marco, “seguirem al costat dels nostres veïns enfront de polítiques que només els busquen per a tocar-los la butxaca”.

Pujar