elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El drama d'una mare amb un menor addicte salta a la política municipal de la Vall d'Uixó

El drama d'una mare amb un menor addicte salta a la política municipal de la Vall d'Uixó
  • L'oposició s'uneix per a exigir les explicacions de l'edil de Serveis Socials que té previst donar explicacions en el ple d'aquest dimecres

L'oposició ha forçat a Marian Artero, regidor de Serveis Socials de la Vall d'Uixó, a donar explicacions en el ple que se celebrarà aquest dimecres sobre la crida d'auxili d'una veïna, mare d'un menor de 13 anys addicte a les drogues, que va reclamar al consistori la guarda del menor i aquesta va ser ignorada durant 18 mesos.

Després de comparéixer l'edil del PP, Herminio Serra, per a presentar la proposta que compta amb el suport de Ciutadans i Vox, elperiodic.com s'ha posat en contacte amb el govern municipal, qui ha informat que Arter té previst donar explicacions en la sessió de novembre.

Segons Serra, "davant l'opacitat amb el qual el govern de la Vall ha respost a la sol·licitud d'informació que el PP va reclamar fa setmanes, resulta obligat exigir la compareixença de la responsable del departament perquè done les degudes explicacions”.

I és que el menor de 13 anys té amb problemes de conducta, és addicte a la marihuana i té problemes amb l'alcohol, segons relatava la seua mare a elperiodic.com, per a qui des de fa tres anys la situació familiar s'ha tornat insuportable.

“Ho expulsen de l'institut, em roba diners, s'escapa de casa, tinc les portes mig trencades i ara mateix que estic treballant no sé ni on està”. Així de dures són les paraules d'aquesta mare que ja no sap què fer. “Que una mare admeta tot això, costa molt”, assegura.

La petició es formula “davant el bloqueig exercit per l'esquerra sobre la petició formulada pel PP després de la denúncia pública feta per la mare del menor”. “La veïna de la Vall va haver de recórrer als mitjans de comunicació per a traure a la llum una crida d'auxili que des de gener de 2020 va traslladar al consistori. Més de 18 mesos després, a l'agost de 2021, va tornar a recórrer al consistori amb el mateix resultat: cap”.

Herminio Serra
Herminio Serra

La mare, que va reclamar de l'Administració pública la guarda del seu fill de 13 anys addicte a les drogues, “va entrellucar aquesta solució com l'única eficaç per a salvar al menor. No obstant això, el govern de coalició de Tania Baños va demostrar el seu fracàs ignorant aquesta crida desesperada que va ser abandonada en un calaix”.

Des del PP “volem conéixer els motius que han conduït a aquest fracàs”. “Davant un menor vulnerable i una mare desesperada, alguna cosa falla quan una sol·licitud d'aquest tipus ni es resol ni es trasllada a instàncies superiors”. “I per això, davant el bloqueig informatiu amb el qual han respost a la nostra sol·licitud, reclamem, al costat de Ciutadans i VOX que s'han sumat a la petició, la compareixença pública de la regidora delegada de l'àrea de Serveis Socials i, en el seu cas, de la màxima autoritat municipal, l'alcaldessa del PSOE”.

“L'objectiu és que aquest fracàs no torne a replicar-se. Que l'administració siga capaç d'advertir la vulnerabilitat dels qui demanen auxili i actuar amb la deguda diligència. Que els problemes es resolguen, perquè abandonar-los en un calaix només comporta més sofriment i desesperació entre els qui els pateixen”, ha considerat Serra.

Pujar